10 numara ceza

Güncelleme Tarihi:

10 numara ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 22:20

İstanbul’da, çıkan yangında 4 kişiye mezar olan otobüsün şoförü hakkında, 10 numara yağ kullandığı için fazladan 7.5 yılla, 22.5 yıl ceza istendi.

Haberin Devamı

KAVACIK’ta Zeynel Abidin Arslan’ın (52) kullandığı 500T sefer numaralı halk otobüsü, 27 Temmuz’da bariyerlere çarparak yandı. Alev topuna dönen otobüste Şuayip Küçükkaya (55), eşi Nermin Küçükkaya (53), Tevrat Barışık (52) ve Ahmet Nalbantoğlu (48) yanarak hayatlarını kaybetti. 8’i ağır 23 yolcu yaralandı. Kurtulan şoför Arslan’a savcılıkta ilk olarak otobüste 10 numara yağ kullanıp kullanmadığı soruldu.

‘MAZOT’ DEDİ YAĞ ÇIKTI

Şoför motorin kullandığını iddia ederek faturaları gösterse de, Ege Üniversitesi’ne gönderilen numuneyle, otobüste benzeri birçok faciaya yol açan yanıcı solvent karışımlı ‘10 numara yağ’ kullanıldığı belirlendi. Trafik bilirkişisi de raporunda sürücünün tam ve asli kusurlu olduğunu belirtti. İddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Okay, şoför Arslan’ın yangın çıkabileceğini öngörmesine rağmen ‘10 numara yağ’ kullandığını, bu nedenle de bilinçli taksirle bu suçu işlediğine kanaat getirerek 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Otobüste 10 numara yağ yerine motorin bulunsaydı, şoför için, 4 can alan kazada ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 15 yıl hapis cezası istenecekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!