10 milyon dolar çiçek yatırımı

Güncelleme Tarihi:

10 milyon dolar çiçek yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 00:00

İzmir’e gelen 14 kişilik işadamlarından kurulu Güney Kore heyeti, sağlık turizmi ve çiçek seralarına yönelik 10 milyon dolarlık yatırım planı sundu.

ÇİÇEK serası ve jeotermal tesis yatırımı yapmayı planladığı İzmir’in Dikili İlçesi’ne beraberindeki 15 kişilik tarım uzmanı ve ekonomistle birlikte gelen Güney Kore’nin Hi Noodi Sushu Şirketi’nin sahibi Choi D.San, "Burası bizim için çok uygun" dedi. Belediye Başkanı Osman Özgüven’le Kaynarca Bölgesi’ndeki çamur ılıcası ve jeotermal kuyularının bulunduğu alandaki arazileri gezen Güney Koreli yatırımcılar, ayrıntılı bilgi aldı.

İLKBAHARDA DİKİLECEK: Heyet Başkanı Choi D.San, Urfa’yı, Antalya’yı bildiklerini, ama Dikili’nin doğası ve zengin kaynaklarıyla, yatırım için çok daha cazip olduğunu belirterek, "2008’in ilkbaharında 10 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Seralarda bonzai, lale, gül, karanfil yetiştireceğiz. Yılda 15 milyon dolarlık ihracat, düşünüyoruz. İlk etapta, 200 kişilik istihdam yaratacağız. Daha sonra, termal turizm yatırımlarımızla 2000 kişiye iş olanağı sağlayacağız" dedi.

Desteğe hazırız

Heyet Başkanı Choi D.San, Belediye Başkanı Osman Özgüven’den bilgi aldı. Özgüven, "Güney Koreli işadamları yatırım için çok istekli. Önemli olan, işsizliğe çözüm olabilecek, böylesi yatırımları bir an önce devreye sokabilmek. Yatırımcılara açığız, her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

ESBAŞ’ı tanıdılar

BAŞBAKANLIK Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın dünyanın 14 ülkesinde Türkiye’nin tanıtımını yapmak ve yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek üzere görevlendirdiği yabancı uzmanlar, Ege Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Bir hafta sürecek toplantılar için Türkiye’ye gelen uzmanlara bölgeyi tanıtan Ajans Başkanı Alparslan Korkmaz, Ege Serbest Bölgesi’nin yabancı yatırımlar için en modern endüstri parklarından biri olduğunu belirtti. DHA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!