10 milletvekili lojmanını boşaltıyor

Güncelleme Tarihi:

10 milletvekili lojmanını boşaltıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 12:38

TBMM Başkanlığı'na son bir ay içerisinde 10 milletvekilinin lojmanları boşaltmak için başvurduğu öğrenildi. Milletvekilleri gerekçe göstermedi ancak bazı parlamenterlerden lojmanların bakımsız olduğu yolunda şikayetler geliyordu.

Haberin Devamı

Oran semtinde milletvekillerinin oturması için yaptırılan 32''ü triplex, 169'u apartman dairesi olmak üzere 493 lojman, son zamanlarda milletvekillerinin yakınmalarına neden oluyordu. Bazı parlamenterler, oturdukları lojmanların son derece bakımsız olduğunu, daha kaliteli bir yerin aylık kirasının bile 300 milyon lira civarında bulunduğunu bildirerek, lojmanları boşaltacaklarını dile getiriyorlardı.

Milletvekillerinden 10'u, son bir ay içinde TBMM Başkanlığı'na başvurarak lojmanları boşaltmak istediğini bildirdi. Başvurularda, lojmanlardan niçin ayrılmak istendiğine ilişkin gerekçe gösterilmedi.

lojmanlardan ayrılmak isteyen milletvekilleri şunlar: Tamer Kanber (DSP-Balıkesir), Esvet Özdoğu (DSP-Ankara), Adnan Uçaş (MHP-Amasya), Doğan Güreş (DYP-Kilis), Turhan Güven (DYP-İçel), Oktay Vural (MHP-İzmir), Necmettin Cevheri (DYP-Şanlıurfa), Erdoğan Sezgin (DYP-Samsun), Özkan Öksüz (AK Parti-Konya) ve Abdulhaluk Çay (MHP-Çorum).

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı tebliği ve TBMM Başkanlık Divanı kararı ile yükseltilebilen Meclis lojmanlarının kirası, halen yakıt parası dahil 210 milyon lira olarak uygulanıyor. Kira bedelleri milletvekillerinin mmaaşlarından 3 aylık peşin olarak kesiliyor. Lojman kiralarının yılbaşından geçerli olmak üzere 472 milyon liraya çıkarılacağı da öne sürülüyor.

Halen 50'si boş olan lojmanların 10'un da boşaltılmasıyla kullanılmayan lojman sayısı 60'a yükselecek.

ESKÄ° MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° TALÄ°P

Öte yandan, eski milletvekillerinden bazılarının boş olan milletvekili lojmanlarında oturmak için talepte bulunduğu öğrenildi.

TBMM İdare Amiri Hakan Tartan, "Böyle bir durum mevzuata uygun mudur?" sorusuna, "Şu andaki mevzuata göre böyle bir tahsis yapmak çok zor" yanıtını verdi.

Tartan, lojmanlara son üç yıldır hiçbir demirbaÅŸ eÅŸya alımı yapılmadığını, personel sayısının dondurulduÄŸunu, elektrik ve diÄŸer sarfiyatlarda da yüzde 50'ye varan tasarruf saÄŸlandığını kaydetti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!