10 bin Ataköylü uyardı

Güncelleme Tarihi:

10 bin Ataköylü uyardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Binalarının depreme dayanıklılığı konusunda kendilerine resmi bir belge verilmemesinden ve bunu kullanan spekülatörlerin bölgede emlak değerlerini düşürmeye çalışmasından şikayet eden Ataköylüler, Emlak Bankası'na noter tasdikli ihtar faksları çekiliyor.

Emlak Bankası'nın yaptırdığı konutlarda oturan Ataköylüler, binalarının depreme dayanıklılığı konusunda bankadan resmi bir açıklama bekliyor. Emlak Bankası'ndan yapılan açıklamada Deprem Vakfı'na münferit başvuru yapılmaması istendiğini ve bankanın toplu başvuruda bulunacağının duyurulduğunu belirten Ataköylüler, aradan geçen zamana karşı hiçbir gelişmenin olmamasından şikayetçi.

Bu nedenle önceki gün 2, 5 ve 6'ıncı kısımlar adına biraraya gelen bina yöneticileri bankaya bir ihtarname yazısı hazırladı ve dün bu yazı noterlerden tasdiklenerek bankaya fakslanmaya başladı. Yaklaşık 10 bin Ataköylü adına çekilen faksta, iki önemli konuya yer veriliyor.

Bunlardan birincisi, depremde hemen hemen hiç zarar görmeyen konutlar için, psikolojik rahatlama amaçlı resmi bir rapor düzenlenmesi. Ataköylüler, bankanın kendilerinden Deprem Vakfı'na münferit başvuru yapmamalarını istediğini, bu başvurunun toplu halde yapılacağını bildirdiğini söylüyor. Ancak aradan geçen zamana karşın bilirkişi raporlarından henüz bir haber yok.

Bazı basın organlarında yer alan haberlerle birlikte kamuoyunda bir endişe havası estiğini anlatan Ataköylüler, bu durumun emlak spekülatörlerinin işine geldiğini ve bölgede emlak değerlerinin düştüğünü belirtiyor.

Yanıt alamadılar

Bankaya tanınan 15 günlük süre sonunda bir yanıt alamamaları durumunda, 2, 5 ve 6'ıncı kısımların İhtiyar Heyeti Üyesi Ziya Tevrüz'ün başkanlığında yeni girişimler için sözleştiler.

Bankadan konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Basın Sorumlusu Hüdaverdi Yavuz, bankanın yaptırdığı konutların sağlamlığının bu depremde kanıtlandığını söyleyerek şu aşamada resmi bir açıklamanın anlamsız olacağı görüşünü savundu. Depremin merkezindeki İzmit Yahya Kaptan Konutları'nın da sapasağlam olduğunu hatırlatan Yavuz, gerekirse kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek için bankanın basına yeni bir açıklama yapabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!