10 basın meslek örgütü Dink cinayetini kınadı

Güncelleme Tarihi:

10 basın meslek örgütü Dink cinayetini kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 15:45

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesini meslektaşları da kınadı. Aralarında TGS ve ÇGD’nin de bulunduğu 10 basın meslek örgütü üyeleri (G-9), “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz” sloganları atarak ortak basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Güvenpark’ta yapılan ortak basın açıklamasını, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi okudu. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz” sloganları atıldı. G-9 adına ortak basın açıklamasında şöyle denildi:

“Hrant Dink’in ardından, emperyalist paylaşım savaşı senaryolarının, yine bir gazetecinin ölümü üzerine yazıldığı, ülke içinde istikrarsızlık yaratmanın amaçlandığı, siyasi tansiyonun yükseleceği yorumları yapılacaktır. Kuşkusuz bunların hepsinde doğruluk payı vardır. Ama hiçbir senaryo, bu katliamın insani boyutunu ortadan kaldıramaz. Yok edilen bir canın yeri doldurulamaz ve geride bırakılan acılar kolay kolay dindirilemez.

Bizler katledilen Hrant Dink’in meslektaşları olarak, bugün her zamankinden daha fazla Hrant Dink’iz. Hepimiz Hrant Dink, hepimiz Uğur Mumcu, hepimiz Musa Anter, hepimiz Abdi İpekçi’yiz ve onlarca basın şehidinin temsilcisiyiz. Kendimizi onlarla özdeşleştiriyoruz.”

G-9 ÜYELERİ

Dönem başkanlığını TGS’nin yaptığı G-9 üyeleri şunlar:

“Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), Foto Muhabirleri Derneği (FMD), Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilciliği, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!