1 yıl önce kaybolan oğlunu tesadüfen buldu

Güncelleme Tarihi:

1 yıl önce kaybolan oğlunu tesadüfen buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 10:48

Akli dengesi bozuk oğlunu aylarca arayan baba, tesadüfen bir çay bahçesinde buldu.

Bolu'nun Mengen ilçesinin Gökcesu beldesinde oturan İbrahim Akbaş'ın oğlu A. Rıza Akbaş (31) 10 yıl önce Güneydoğu'da askerlik yaptı. Ancak askerlik dönüşünde akli dengesi bozulmaya başladı. Tedavinin ardından düzelen Rıza Akbaş, 1 yıl önce çalışmak için Bodrum'a gitti.

Geçen yıl Bodrum'dan Bolu'ya dönmek için otobüse binen Rıza Akbaş, Ankara girişinde mola veren otobüsten indi ve kayboldu. Baba Akbaş, oğlunun bulunması için her yere müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını anlattı.
Akbaş, “Bodrum'dan yola çıktığı bilgisini aldık. Birkaç gün geçti oğlumdan haber alamayınca yetkililere bilgi verdik. Resmi kuruluşlar tarafından aramalar da başlatıldı. Ama izine rastlanmamıştı. Çok ihbar telefonu geldi ama hepsi asılsız çıktı. Umudumuzu kaybetmiştik” dedi.

“TANINMAZ HALDEYDİ”

Yaklaşık bir ay önce Bursa'ya gittiğini, çay bahçesinde otururken caddeden geçen uzun sakallı birisi ile göz göze geldiğini ve 'içinde bir kıpırdanma” hissettiğini belirten Akbaş, şöyle konuştu:

“Hemen fırladım ve yanına gittim. O an oğluma sarıldım ve kucaklaştık. Evet oğlumdu... Ama sakallarından ve kıyafetinden tanınmaz haldeydi. Beni tanımadı ilk anda. Zaten hiç konuşmuyordu. Sorularıma cevap alamadım. Ama oğluma kavuşmuştum. Akli dengesini daha da kaybetmişti. Hemen hamama ardından da berbere götürdüm. Bu mucizeden sonra filmlerin de gerçek olabileceğine inandım. Oğlumu bulmanın sevinci ile hemen köye döndük. Hayatımın en mutlu günü o gündü...Artık mucizelere inanıyorum.”

NİŞANLISI BEKLEMİŞ

Akbaş, oğlunun Bolu'da tedavisine yeniden başlandığını ve durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyledi.
Oğlunun nişanlısının ise 1 yıl boyunca beklediğini belirten Akbaş, ”Oğlumun gurur duyulabilecek kadar sabırlı nişanlısı var. Şimdiden kızım olarak gördüğüm nişanlısı da büyük bir olgunluk örneği göstererek oğlum kaybolduğundan beri onu bekledi. Oğlumun tedavisi tamamlandığında düğünlerini de yapacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!