1 teğmen cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

1 teğmen cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

MİT ve İstanbul Emniyeti’ne gelen bir ihbar mektubuyla 15 Temmuz’da başlatılan “Amirallere suikast” soruşturması kapsamında, denizci teğmenler Ali Seyhur Güçlü, Burak Amaç, Fatih Göktaş ve astsubay okulu öğrencisi Burak Özkan dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulanan şüphelilerden Burak Özkan ile iki teğmen serbest bırakılırken, bir teğmen tutuklandı. Soruşturmaya dayanak olan ihbar mektubunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli bir grubun uyuşturucu ticareti yaptığı, teğmenlerin uyuşturucu ve seks partileri düzenledikleri, Ergenekon örgütüne para yardımı yaptıkları iddia ediliyordu. Aynı soruşturma kapsamında şimdiye kadar 7 kişi tutuklandı.

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Poyrazköy´deki kazılarda ele geçirilen mühimmat ile Kafes Operasyonu Eylem Planı soruşturmasına ilişkin tutuklanan Zonguldak Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli Yarbay İbrahim Levent O. ile Balıkesir Mayın Filo Komutanlığı’nda görevli memur Tanju Veli A., bayramdan önce tahliye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!