‘1 numara’ firarda

Güncelleme Tarihi:

‘1 numara’ firarda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 00:00

Kürtçe şarkı çalınmadığı iddiasıyla silahla ateş açtıkları barda sahneye çıkan Sarp Öztürk’ü öldürmekle suçlanan zanlılarla ilgili iddianame mahkemece kabul edildi. Ömür boyu hapis istenen iki şüpheliden biri olan Metin Baydar 4 ay geçmesine rağmen yakalanamadı.

MERSİN’de 17 Aralık 2010’da bir barda sahneye çıkan 38 yaşındaki Sarp Öztürk’ü Kürtçe şarkı söylemediği gerekçesiyle öldürdükleri öne sürülen sanıklarla ilgili soruşturma tamamlandı. Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, halen firarda olan olayın 1 numaralı sanığı Metin Baydar (44) ile tutuklu suç ortağı Şeref Polad (38) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Kürtçe şarkı istediler

Cinayet sonrası Baydar’ı sakladıkları öne sürülen tutuksuz sanıklar Musa Baydar ile Halil Önder ve Berjan Akay’ın da “Suçluyu kayırma” suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapisleri istendi. İddianameye göre Baydar ile Polad, gece 23.00 sıralarında bara gelip garson aracılığıyla Kürtçe şarkı istedi.

Üçüncü kez

Garsonun “Konsept gereği çalamayız” demesi üzerine tartışma çıkınca işletmeci Derviş Tümüklü devreye girdi. Tümüklü sanıklara, “Ben de Kürdüm ama Kürtçe müzik çalmıyoruz, burası bizim ekmek kapımız” dedi. Bunun üzerine Metin Baydar, Tümüklü’ye, “Sen Kürtlerin yüz karasısın” derken, Polad, “Sen bu memlekette fazla yaşamazsın, seni öldürürler” diye bağırdı.

Bu tartışmadan yaklaşık 5-10 dakika sonra sanıklar yeniden bara geldiler. Tümüklü, olay çıkmaması için sanıklarla barın dışına çıktı. Sanıklar Tümüklü’ye, “Bu memlekette Başbakan bile Kürtçe konuşuyor, siz Kürtçe müzik yapmıyorsunuz” diye bağırdı, küfür edip, “Sen bu kafayla fazla yaşamazsın” diye tehdit etti. Bardan bir kez daha ayrılan sanıklar, gece 01.30 sıralarında barın kapanışına yakın yeniden gelip iş yerine kurşun yağdırdı. Olayda şarkıcı Sarp Öztürk öldü, gitarist Göktay Okçu ile garsonlardan Ramazan Koç yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!