1 milyara tüp bebek

Güncelleme Tarihi:

1 milyara tüp bebek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dr. Pakize Tarzi Kliniği Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Ümit Özekici, tüp bebek sahibi olmanın maliyetinin 4 bin 500 dolar olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Özekici tüp bebek yönteminde gebelik oranının yüzde 30 olduğunu belirtti.

İstanbul'da özellikle kadın sağlığı ve hastalıkları, doğum ve laboratuvar konularında hizmet sunan Dr. Pakize Tarzi Kliniği'nin yeni açılan Tüp Bebek Merkezi'nin sorumlusu Prof. Dr. Ümit Özekici, bir tüp bebek sahibi olmanın maliyetinin 4 bin 500 Dolar (yaklaşık 1 milyar 116 milyon lira) olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özekici, ‘‘Tüp bebek uygulamalarında yüzde 25 çoğul gebelik, yüzde 25 düşük, yüzde 4-5 dış gebelik ve yüzde 1 oranında da hetero gebelik denen normal ve dış gebelik oluyor’’ dedi.

50'nci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Dr. Pakize Tarzi Kliniği kadın sağlığı ve hastalıkları, doğum ve laboratuvar hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul'da 4 hastanede uygulanan tüp bebek yöntemi Dr. Pakize Tarzi Kliniği'nde de uygulanmaya başlandı.

Tüp Bebek Merkezi'nin tanıtım toplantısına Türkiye'nin ilk kadın jinekoloğu ve ilk özel kadın doğum kliniğinin sahibi olan 86 yaşındaki Dr. Pakize Tarzi de katıldı. Merkezin sorumlusu Prof. Dr. Ümit Özekici, 1 milyon dolara malolan merkezde Türkiye'de ve dünyada uygulanan son teknolojinin kullanıldığını belirtti.

Prof. Dr. Özekici 6 aydır, 200 hastaya uyguladıkları tüp bebek yöntemiyle yüzde 30 gebelik oranı elde edildiğini bildirdi. Türkiye'de 100 bin ailenin kısırlık sorunu olduğunu belirten Prof. Dr. Özekici, ‘‘Herhangi bir doğum kontrol yöntemi uygulamadan 1 yıl boyunca gebelikle sonuçlanmayan düzenli cinsel ilişkilerde kısırlık söz konusudur. ‘İnfertilite' adı verilen bu sorunun farklı sebepleri olabilir’’ dedi. Evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15’i bu sorunla karşılaştığını açıklayan Prof. Dr. Özekici, ‘‘Erkek kaynaklı sebepler arasında, sperm yapısında bozukluk, sperm sayısı ve hareketliliğinde yetersizlik, kadın kaynaklılarda da cinsel organ bozuklukları, tüplerde tıkanıklık, yumurtlama ve bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar sayılabilir. Kimi zaman sebebi belirlenemeyen kısırlıklara da rastlanmaktadır’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!