1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde eczaneler açık mı?

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde eczaneler açık mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2019 16:01

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ülkemizde düzenlenen organizasyonlara işçiler tarafından kutlanacak. 1 Mayıs dünyadaki birçok ülkede resmi tatil kabul edilirken, ülkemizde de tatil olup olmadığı gündemdeki konular arasında yer alıyor. Özellikle ilaç kullanan kişiler 1 Mayıs'ta (bugün) eczanelerin açık olup olmadığını sorgulayarak internetten araştırmaya başladı. Peki, 1 Mayısa'ta eczaneler tatil mi?

Haberin Devamı

Eczaneler bugün açık mı sorusu, çarşamba gününün Emek ve Dayanışma günü olması dolayısıyla birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Eczaneler aracılığıyla reçetelerinde yer alan ilaçlar ya da kullanmakta oldukları ürünleri temin etmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden detayları araştırmaya başladı. Peki, 1 Mayıs Çarşamba günü eczaneler çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar

Eczaneler bugün açık mı sorusu, 1 Mayıs Çarşamba gününün gündem konuları arasında yer buluyor. Peki, resmi verilere göre eczaneler bugün çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar

ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır;

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

Haberin Devamı

ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

Eczanelerin hafta içi mesai saatleri 08:30 – 19:00 saatleri arasındadır. Öğle yemeği molaları yoktur. Cumartesi günleri ise 09:00 ile 13:00 saatleri arası çalışmaktadırlar. Pazar günleri eczaneler açık olmaz. Bu durumlarda ilaç ihtiyacı olan vatandaşlar bölgelerindeki nöbetçi eczaneler vasıtası ile hizmet alabilir

Eczaneler ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Eczaneler 08:30 - 19:00 / 09:00 - 13:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Nöbetçi eczane listeleri, il sağlık müdürlüğü tarafından bölge eczacı odalarına, Türk Eczacıları Birliğine, il emniyet müdürlüklerine, garnizon komutanlıklarına, danışma servislerine, yataklı tedavi kurumlarına, mahalli veya ulusal gazetelere ve ilgili olabilecek diğer kurumlara gönderilir. Ayrıca nöbetçi eczanelerin isim ve adreslerini gösteren listeler il sağlık müdürlüğünün internet sitesinde ilân edilir.

Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunlu değildir. Ancak eczane sahip ve mesul müdürünün veya ikinci eczacının, başvuru hâlinde gereken hizmeti yerine getirmesi zorunludur.

BAKMADAN GEÇME!