1 Haziran Diyanet iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmir'de iftar saat kaçta yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

1 Haziran Diyanet iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmirde iftar saat kaçta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 18:23

Mübarek ramazan ayının son üç gününe girilmesi ile, iftar ve sahur saatleri vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Yaşadıkları ilde orucunu açacak olan vatandaşlar, Diyanet'in bilgileri doğrultusunda iftar saatlerini merak ediyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir dahil diğer illerde bugün iftar saat kaçta yapılacak? İşte, tüm illerin iftar saatlerine yönelik detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Rahmet ve bereket ayı ramazanı uğurlamamıza günler kala, iftar sofralarına oturup orucunu açacak olan vatandaşlar, Diyanet'in yayınladığı bilgileri araştırarak, 'iftar saat kaçta yapılacak? sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen cevaba göre hareket edecek olan vatandaşlar, buna göre planlarına yön verecek. İşte, 1 Haziran il il iftar saatleri...

BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA AÇILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler doğrultusunda, bugün oruçlarını tutan vatandaşlar, İstanbul'da 20:36'da, Ankara'da 20:17'de, İzmir'de 20:36'da, Bursa'da 20:33'de Antalya'da 20:17'de iftarını yapacak. 

Diğer illerde ikamet eden vatandaşlarımız da aşağıdaki linke tıklayıp bulundukları şehri seçtikten sonra iftar ve sahur saatlerini öğrenebilir.

Haberin Devamı

1 Haziran Diyanet iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmirde iftar saat kaçta yapılacak

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir. (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).

BAKMADAN GEÇME!