1 anne 25 baba

Güncelleme Tarihi:

1 anne 25 baba
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 20:58

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün açıkladığı Türkiye’nin 64. hükümetini oluşturan 27 kişilik yeni kabinede çiçeği burnunda bakanların çoğu üniversite eğitimlerini Ankara ve İstanbul’da tamamladı. Sadece 2 kadının bulunduğu kabinede yer alan bakanların toplam 70 çocuğu var. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 5 çocukla en fazla çocuk sahibi olan bakan oldu.

Haberin Devamı

Yeni hükümette görev alan bakanların kısa portreleri şöyle:

- Ahmet Davutoğlu (Başbakan): 1959’da Konya’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını tamamladı. 1999’da profesör oldu. 2002’den itibaren Başbakan Başmüşavirliği görevini yürüttü. Dışişleri Bakanlığı yapan Davutoğlu, 2014 yılında 62. hükümetin Başbakanı oldu. Evli ve 4 çocuk babası.


- Yalçın Akdoğan (Başbakan Yardımcısı): 1969’da İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü mezunu. AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. Evli, 3 çocuk babası.


- Numan Kurtulmuş (Başbakan Yardımcısı): 1959 Ordu doğumlu. İÜ İşletme mezunu. Bir dönem Saadet Partisi ve HAS Parti’de siyasi hayatını sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası.

Haberin Devamı


- Tuğrul Türkeş (Başbakan Yardımcısı): MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu. 1954’te İstanbul’da doğdu. Aydınlık Türkiye Partisi kurucu üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 3 çocuk babası.


- Mehmet Şimşek (Başbakan Yardımcısı): 1967 Batman doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. ABD Büyükelçiliği’nde, Deutsche Menkul Kıymetler’de kıdemli ekonomist; Merrill Lynch’te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Evli, 3 çocuk babası.


- Lütfi Elvan (Başbakan Yardımcısı): 1962’de Karaman’da doğdu. İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. Evli ve 2 çocuk babası.


- Cevdet Yılmaz (Kalkınma Bakanı): 1967’de Bingöl’de doğdu. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Evli ve 2 çocuk babası.


- Fikri Işık (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı): 1965 Gümüşhane doğumlu. ODTÜ Matematik Öğretmenliği mezunu. Evli ve 4 çocuk babası.


- Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı): 1976’da Almanya Siegen’de doğdu. İngiltere’deki Herfordshire Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Avrupa ekonomisi okudu. Evli ve 2 çocuk babası.


- Nabi Avcı (Milli Eğitim Bakanı): 1953’te Bilecik’te doğdu. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Evli, 5 çocuk babası.

Haberin Devamı


- İsmet Yılmaz (Milli Savunma Bakanı): 1961 Sivas doğumlu. İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine bölümünden ve İÜ Hukuk fakültesinden mezun oldu. Evli, 3 çocuk babası.


- Veysel Eroğlu (Orman ve Su İşleri Bakanı): 1948’de Afyonkarahisar’da doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi ve İÜ Tarih Bölümü’nü bitirdi. DSİ Genel Müdürlüğü yaptı. Evli, 4 çocuk babası.


- Mehmet Müezzinoğlu (Sağlık Bakanı): 1955’te Batı Trakya Gümülcine’de doğdu. 1970’te İstanbul’a geldi. 1982’de İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. 1983’te Türkiye’ye iltica etti. 1992’de Refah Partisi’nde aktif siyasete katıldı. Evli ve 2 çocuk babası.


- Bülent Tüfenkçi (Gümrük ve Ticaret Bakanı): 1966 Malatya doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı


- Mevlüt Çavuşoğlu (Dışişleri Bakanı): 1968’de Alanya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. AK Parti kurucu üyesi. Evli, bir çocuk babası.


- Volkan Bozkır (AB Bakanı): 1950 Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli, 2 çocuk babası.


- Bekir Bozdağ (Adalet Bakanı): 1965’te Yozgat’ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Evli, 3 çocuk babası.


- Mustafa Elitaş (Ekonomi Bakanı): 1957 yılında Kayseri’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Evli ve 4 çocuk babası.


- Naci Ağbal (Maliye Bakanı): 1968’de Bayburt’ta doğdu. İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı


- Sema Ramazanoğlu (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı): 1959’da Denizli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk annesi.


- Süleyman Soylu (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı): 1969’da İstanbul’da doğdu. Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk babası.


- Berat Albayrak (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı): 1978’de İstanbul’da doğdu. İÜ İngilizce İşletme mezunu. Erdoğan’ın damadı. Marmara Üniversitesi’nde bankacılık, finans dersleri verdi. 12 Eylül 2015’te AK Parti MKYK üyesi seçildi. Evli, 2 çocuk babası.


- Efkan Ala (İçişleri Bakanı): 1965 Erzurum doğumlu. İÜ Siyasal Bilgiler mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı


- Mahir Ünal (Kültür ve Turizm Bakanı): 1966’da Kahramanmaraş’ta doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Evli, bir çocuk babası.


- Faruk Çelik (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı): 1956’da Artvin’de doğdu. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Evli,
4 çocuk babası.


- Binali Yıldırım (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı): 1955’te Erzincan’da doğdu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu oldu. Dört dönem Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babası.

1 anne 25 baba

1 DE BEKAR

Fatma Güldemet Sarı (Çevre ve Şehircilik Bakanı): 1970 yılında Malatya’da doğdu. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 2008 yılında AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı oldu. 2012–2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Bekar.

1 anne 25 baba

EN YÜREK SIZLATAN BAKANLIK

64. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirilen Sema Ramazanoğlu, törenle görevi Ayşen Gürcan’dan devraldı. Bakanlık’ta düzenlenen törende konuşan Ramazanoğlu “Bakanlıkların içerisinde ‘en zor bakanlık’ dediğimiz, en yüreği sızlatan, yüreği dolduran bir bakanlığımız” dedi. (AA)

EN GENCİ ALBAYRAK, EN YAŞLISI EROĞLU

ANKARA’da dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinenin yaş ortalaması da ortaya çıktı. Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki hükümetin yaş ortalaması 52.5 oldu. 56 yaşındaki Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki 64. hükümetin en yaşlı ismi 67 yaşındaki Bakan Veysel Eroğlu oldu. Kabinenin en genç isimleri de şöyle: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı 37 yaşındaki Berat Albayrak ve 39 yaşındaki Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay. Kılıç. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!