1.5 saat süren ameliyatla yeniden görmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

1.5 saat süren ameliyatla yeniden görmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 11:49

ANTALYA'da emekli işçi 48 yaşındaki Yavuz Abaylı, bir sabah uyandığında sol gözünün görmediğini farketti. Gittiği özel hastanede ilaç tedavisi verilen ancak bir sonuç alamayan Abaylı, son şans olarak gördüğü Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen vitrektomi adı verilen başarılı bir ameliyatla yeniden görmeye başladı.

Evli ve 2 çocuk babası Yavuz Abaylı, 20 Eylül sabahı uyandığında sol gözünde ağrı hissetti ve kısa süre sonra da göremediğini farketti. Sadece ışığı hisseden gözü bir süre sonra tamamen görme yetisini kaybedince özel bir hastanenin göz polikliniğine giden Yavuz Abaylı'ya, kullanması için ilaç verildi. Bir hafta bu ilaçları kullanan Abaylı'nın gözü açılmadı. Doktorlar gözü kendilerinin kurtaramayacağını söyleyerek, Ankara veya İstanbul'a gitmesini önerdi. Abaylı, “Ankara'ya gitmeden önce bir kez de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giderek gözümün durumunu öğrenmek istedim. Burada beni apar topar ameliyata aldılar. 1.5 saat süren ameliyattan çıktıktan 1 saat sonra ışığı görmeye başladım. Ertesi sabah ise gözüm açılmış uyandım. Bir gecede kaybettiğim gözümü bir gecede tekrar kazandım” diye konuştu.
Ameliyatı yapan A.Ü. Hastanesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Akar, “Hasta bize geldiğinde gözü tamamen kapalıydı. Retina yırtıkları ve kanaması vardı. Vitrektomi denilen cerrahi yöntemle Abaylı'nın sol gözünü başarıyla ameliyat ettik” dedi.
Ameliyatın Akdeniz'de sadece Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldığını belirten Doç. Dr. Akar, yılda ortalama 200 kişiye bu ameliyatı yaptıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!