1.5 saat baş başa

Güncelleme Tarihi:

1.5 saat baş başa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Genelkurmay’ın “İade-i ziyaret” olarak nitelediği görüşme 1 saat 30 dakika sürdü. CHP Genel Merkezi’ne saat 11.00’de gelen Orgeneral Özel’i, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Genel Başkanlık Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşılayarak genel başkan makamının olduğu 12’nci kata çıkardı. Özel, “Kılıçdaroğlu ile aralarında gerginlik olduğu” iddialarına, makamın girişinde kendisini bekleyen CHP Lideri’ne “Merhaba Sayın Genel Başkanım” sözleriyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’yla birlikte odaya geçen Özel, hediye olarak çikolata getirdi. Görüşme sırasında Orgeneral Özel’e ramazan nedeniyle ikramda bulunulmadı.
Özel’den bilgi aldı
Kılıçdaroğlu ve Orgeneral Özel’in baş başa gerçekleşen görüşmesinin ana gündem maddeleri “Balyoz, Ergenekon ve darbe planları davaları nedeniyle tutuklu bulunan askerler, Kürt sorunu bağlamında bölgede yaşanan son gelişmeler ve Suriye” oldu. Kılıçdaroğlu, Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) son kararlarıyla ilgili Özel’in değerlendirmelerini de dinledi. Orgeneral Özel, Kılıçdaroğlu’na Suriye’deki çatışmalar ve bu kapsamda TSK tarafından yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’nın bölgedeki eylemleri hakkında da Özel’den bilgi aldı, örgütün kaçırdığı ve aralarında askerlerin de olduğu kamu görevlilerinin durumlarıyla ilgili Özel’in bilgisine başvurdu. Özel, “Kaçırılanlarla ilgili kısa sürede olumlu sonuçlar alınmasının” beklendiğini ima etti. Özel, PKK ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünu, örgütün özellikle kış ve bahar aylarında ağır darbeler aldığını söyledi. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Orgeneral Özel’e makam aracına kadar eşlik etti, el sallayarak uğurladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!