Gündem Hattı

Güncelleme Tarihi:

Gündem Hattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 23:49

Haberin Devamı

Hız tutkusu sonu olduŞevket ALTINAYAR / (DHA)Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Atça Beldesi’ndeki trafik kazasında Alperen Alacagöz’ün (20) kullandığı 09 NJ 873 plakalı motosiklet, aşırı hız nedeniyle Selami Kıran’ın kullandığı 09 E 0984 plakalı minibüse yandan çarptı. Motosiklet sürücüsü Alperen Alacagöz kaza yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Özlem Bilir (16) ile minibüs sürücüsü Selami Kıran yaralandı. Alacagöz, gözyaşları arasında toprağa verildi. Öğretmen olan anne ve baba, cenazenin yanına oğullarının arkadaşlarını çağırarak, “Lütfen dikkat edin. Anne ve babanızı üzmeyin” diyerek feryat etti. Alacagöz’ün kullandığı motorsikletin hızının 100 kilometrenin üzerinde olduğunu öne sürüldü.

Eksik mal kavgasıGökhan YALKALK (DHA)izmir’in Torbalı İlçesi’nde, bir alışveriş mağazanın nakliye işlerini yapan taşeron firma sorumlusu Halil İbrahim Danacı (34), tartıştığı kamyon şoförü Mahir Yeşilöz tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Torbalı, Yazıbaşı Mahallesi’ndeki Carrefour Alışveriş Mağazaları izmir İşletme Müdürlüğü’nün taşeron firması Reysaş’ta nakliye sorumlusu olarak çalışan Halil İbrahim Danacı, taşıdığı malda eksik çıktığını ileri sürdüğü kamyon şoförü Mahir Yeşilöz (32) ile geçen Cumartesi günü tartıştı.  Evine giden Yeşilöz, bir süre sonra ekmek bıçağı alıp tekrar depoya döndü. İkili arasındaki tartışma tekrar alevlendi. Sinirlerine hakim olamayan sürücü, belinden çıkardığı bıçağı evli, iki çocuk babası Danacı’ya rastgele saplamaya başladı. Üçü göğüsüne, biri karnına, diğeri de sırtına isabet eden beş bıçak darbesiyle yaralandı. Kanlar içindeki Danacı, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan Danacı, kurtarılamadı. Acı haberi alan, Danacı’nın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Jandarma kaçan kamyon şoförünü arıyor.

Haberin Devamı

Korsan kitap baskınıDENİZLİ’de Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İl Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonu, okulların açılması nedeniyle bazı kitapevlerinde denetim yaptı. 2010- 2011 Eğitim- Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte özellikle yabancı ders kitapları başta olmak üzere, çeşitli süreli ve süresiz yayınların bandrolsüz, sahte bandrollü nüshalarının satışlarının yoğun bir şekilde yapılabileceği değerlendirilerek, bu tür eserlerin satışlarının yapılabileceği yerler olan okul önleri, kitap- kırtasiye satış yerleri komisyon tarafından denetlendi. Denetimlerde 1173 adet bandrolsüz, sahte bandrollü ve usulüne uygun olarak alınmış bandrollerin başka eserler üzerine yapıştırıldığı kitap ele geçirildi. Bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!