GÜNCELLEME - Edirne'deki HDP İl Başkanlığına saldırı

Güncelleme Tarihi:

GÜNCELLEME - Edirnedeki HDP İl Başkanlığına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 22:42

- Saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen şüpheli ile şüpheliye yardım ettiği iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı - GÖZALTI BİLGİSİ EKLENDİ

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne'de HDP İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlenmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Londra Asfaltı'nda bulunan binaya öğle saatlerinde bir kişi tarafından silahla 10 el ateş edildi. Mermiler, binanın ikinci katında bulunan il ve merkez ilçe başkanlıklarının camlarına isabet etti.

Saldırıda yaralanan olmazken, olay yerinden önce yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli, daha sonra bir araca binerek uzaklaştı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yolu trafiğe kapatarak, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, olay yerinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananın olmadığını söyledi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki kamera kayıtlarından şüphelinin kimliğini belirledi. Yapılan çalışma sonucu, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.İ. ile şüphelinin kaçmasına yardımcı olduğu ileri sürülen A.Ç. ve H.Y. düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı belirtilen araç ise 1. Murat Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

Haberin Devamı

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!