Gümüşsu artık Gümüşhane Belediyesi'nin

Güncelleme Tarihi:

Gümüşsu artık Gümüşhane Belediyesinin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 10:09

Gümüşsu artık Gümüşhane Belediyesi'nin

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) - Gümüşhane Belediyesi, Gümüşsu fabrikasını satın aldı. Kuşburnu gibi yöresel meyveleri değerlendiren, meyve suyu ve marmelat gibi ürünleriyle bilinen Gümüşsu Fabrikası, Halk Bankası ile imzalanan sözleşmeyle artık Gümüşhane Belediyesi' nin oldu.

Anlaşma sağlanması sonrasında Halkbank Trabzon Bölge Müdürü İsmail Rüştü Atik ve Halkbank Gümüşhane Şube Müdürü Sefa Erden'i makamında kabul ederek sözleşme imzalayan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşsu fabrikasının kentin geçmişine damga vuran önemli atılımlarından biri olduğuna işaret etti. Başkan Çimen, “Bu fabrika ile özellikle geçmişte mağdur olanlar, mağdur edilenler vardı. Fabrika, Gümüşhane'nin sırtındaki bir kamburdu. Fabrikayı kaldığı yerden tekrar canlandırmak ve Halk Bankası desteğiyle Gümüşhane bünyesine almak için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Banka üst kurullarından fabrikanın belediyemize satışı onaylandı. Satış ile hem Halk Bankası bir kamburdan kurtuluyor, hem de atıl durumdaki arazi ve fabrika binası belediyemiz bünyesine geçiyor” dedi. Fabrikanın muhammen bedelinin 3 milyon 970 bin lira olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “ Bu fiyatın altına inilemiyordu. Fakat belediye tarafından alınacağı bildirilince Halk Bankası Genel Müdürlüğü de indirim yaptı. Gümüşsu, 3 milyon 250 bin lira bedelle 10 yıllık bir kredi karşılığında belediyemize teslim edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Halkbank Bölge Müdürü İsmail Rüştü Atik de, Gümüşsu fabrikası ve arazisinin atıl kalmasının kent için hem sosyal hem de ekonomik açıdan problem olduğunu hatırlattı, sorunun belediye üzerinden halledilmesinin hem banka hem de belediye için önemli olduğunu dile getirdi. Atik, konuyla ilgili olarak Gümüşhane Belediyesi ile Halk Bankası arasında iki yıldır çok enteraktif bir çalışma sürdürdüklerini, belediye ile ilk dilimde 10 milyon liralık bir kredi çalışması yaptıklarını belirterek, “Beş yıl vadeli bir krediydi. Krediyi belediyenin projeleri ve çalışmaları için sağladık. Ancak son çalışmamızda 25 milyon liralık kredi tahsis ettik. Bu 10 yıllık bir sürece yansıyor. Gümüşhane gerçeğinde ve Türkiye genelinde düşünüldüğünde sağlanan kredi üst seviyededir. Gümüşhane’ye yapılacak olan yatırımların finans ayağını oluşturduğumuz ve bu desteği verdiğimiz için de ayrı bir gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halkbank Gümüşhane Şube Müdürü Erden de, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile imzalanan protokolle birlikte, fabrikanın yaklaşık 22 bin metrekare arsa üzerindeki 4 bin 200 metrekare kapalı alanla birlikte Gümüşhane Belediyesi’ne devredildiğini kaydetti.
 

BAKMADAN GEÇME!