Gümüşlük için destek istediler

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlük için destek istediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 13:17

Gümüşlük için destek istediler

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret eden Gümüşlük Çevre ve Sanat Derneği üyeleri, mahallerindeki tarih, kültür ve sanat yaşamı için destek istedi. Başkan Kocadon, Gümüşlük'ün Bodrum'un en bakir mahallerinden biri olduğunu belirtip, doğası, tarihi ve kültürel etkinlikleri için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Gümüşlük Çevre ve Sanat Derneği Başkanı İbrahim Hakkı Zırh, dernek yönetim kurulu üyeleri, sanatçılar Mine Arasan, Nilgün Çağman, Doğan Ünal ve Fethi Döner ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Zırh ve beraberindekiler, Başkan Kocadon'dan Gümüşlük Mahallesi'ndeki tarihi çapanın yeniden düzenlenmesini, sanat evinini incik boncuk satışı yerine resim, heykel ve seramik sergileri için kullanılmasını ve Tarihi Tavşan Adası'nda yürüyüş yollarının düzenlenerek kültür turizmine açılmasını istedi. Zırh, "5 bin yıllık geçmişe sahip Antik Myndos kalıntıları üzerindeki Gümüşlük'ün sadece balık restoranları ile değil tarihi, kültürü ve sanatçıları ile anılmasını ve gündeme gelmesini istiyoruz. Gümüşlük'e gelenler sadece restoranları değil tarihi kültürel ve sanatsal güzelliklerimizi de görsünler" dedi.
Ziyarette ressam Mine Arasan 'Çizgiden Söze' ve 'Aşk Yüreğime Dokundu' isimli şiir kitabı ile 'Hayatı Gülümseten Sanatçı Mine Arasan' adlı sanat kataloğunu imzalayarak Başkan Kocadon'a hediye etti. Gümüşlük'teki eksiklerin giderilmesi için bir an önce harekete geçeceklerini belirten Başkan Kocadon, destek sözü verdi. Başkan Kocadon, "Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Kısa sürede çözeceğimizi sanıyorum. Sanatçı dostlarımızın bilgi ve birikimlerinden yararlanacağız. Tarihi Gümüşlük Mahallesi en bakir mahallelerimizin başında geliyor. Doğası, tarihi ve kültürel etkinlikleri için her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.
Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!