Gümüşlük Festival Akademisi'nde genç kemancılar konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlük Festival Akademisinde genç kemancılar konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 10:44

Gümüşlük Festival Akademisi'nde genç kemancılar konser verdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 'Gümüşlük Festival Akademisi Keman Masterclassı'na katılan öğrencilere, verdikleri konserin ardından sertifikaları devlet sanatçısı Ayla Erduran tarafından dağıtıldı.

Hizmet vermeye başladığı 2006 yılından beri 500'ün üstünde genç yeteneğe çeşitli enstrümanlarda ustalık sertifikası veren Gümüşlük Festival Akademesi, bu yıl dört dalda düzendi. Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Toprak Ev sahnesinde performans sergileyen 7 genç keman öğrencisi, eğitmenleri Ayla Erduran'dan beş günlük kursta öğrendikleri teknikleri sahneledi. Çeşitli okullardan gelen, farklı eğitim seviyelerindeki, yaşları 10 ile 20 arasında değişen gençlerin konserine ve ardından yapılan sertifika törenine Piyanist Gülsin Onay da katıldı. Öğrencilerin sergiledikleri performansta dünyaca ünlü Fransız besteci ve piyanist Stephane Blet, piyanoyla eşlik etti.

"ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ"

30 Temmuz Cumartesi günü Ayla Erduran eğitmenliğinde başlayan ustalık sınıfına katılan 7 genç yetenek, Toprak Ev'de verdikleri konserde, J.S. Bach, W.A. Mozart, Ezra Jenkinson, Gabriel Marie, J.B Accolay, Charles Dancla ve Fritz Kreisler'in eserlerini seslendirdi. Konserde ilk olarak sahneye gelen Ankara Bilkent Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Sezer Öykü Çenteler, J.S. Bach'ın "Mi majör konçerto"sunun birinci bölümünü seslendirdi. Ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Göknur Bilgin, Toprak Ev'in sahnesinde W.A. Mozart'ın "Do majör sonat"ının birinci bölümü ile alkış aldı. Program Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Berra Meşe'nin performansı ile devam etti. Genç yetenek sahnede J.S. Bach'ın "Re minör Partita Allemande" adlı eserini sahneledi. Gecenin ilk yarısı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Zeynep Yiğitoğlu'nun seslendirdiği iki eserle sonladı. Genç kemancı ilk olarak Ezra Jenkinson'dan "Elflerin dansı" adlı eseri, ardından J.B Accolay'ın "Keman Konçertosu"nun birinci bölümünü seslendirdi.

Toprak Ev'de düzenlenen masterclass gecesi aradan sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Martı Nauras Ketata'nın, Gabriel Marie'den, "Aria" ve Charles Dancla'dan seslendirdiği "Keman ve Piyano için Varyasyonlar"ıyla devam etti. Daha sonra sahneye gelen The Lawrenceville Scholl öğrencisi Damla Özdemir, Fritz Kreisler'den, "Praeludium und Allegro" adlı eseri seslendirdi. Programda son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Fatma İdil Şedel, Fritz Kreisler'den "Schön Rosmarin" ve "Liebesfreud" adlı iki eserle geceyi sonlandırdı.

"GENÇ KEMANCILAR TAM NOT ALDI"

Programın ardından sahnede toplanan tüm öğrencilere sertifikaları verilirken, keman sanatçısı Ayla Erduran, öğrencilerinin kısa dönemde çok hızlı bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, genç yetenekleri tek tek tebrik etti. Piyanist Gülsin Onay ise "Aradaki fark muhteşem, gündüzle gece kadar belirgin bir ilerleme var öğrencilerimizde, hepsinde Ayla Hanım'ın izlerini görmek mümkün" dedi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!