Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 10:26

Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) - Gümüşhane Belediye Başkanlığı, bu yıl 3. kez düzenlediği etkinlikle merkez ilçedeki okulların 5. sınıflarında okuyan 754 çocuğa bisiklet hediye etti. Çocukları yine sevindiren Belediye Başkanlığı'nın 3 yılda dağıttığı bisiklet sayısı bin 759’a ulaştı, iftar yemeği sonrasında bisikletlerini alan öğrenciler sevinçli anlar yaşadı.

ÖNCE İFTAR YEMEĞİ, SONRA BİSİKLET DAĞITIMI

Bisiklet dağıtımı, 15 Temmuz Zafer Meydanı’ nda düzenlenen iftar programı sonrasında yapıldı. Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, vatandaşlar ve bisiklet alacak çocukların katıldığı programda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2015 ve 2016 yılında da bisiklet dağıtımı etkinliği düzenlediklerini hatırlatarak,  bu yıl 5'inci sınıf öğrencilerinin sayısında ciddi artış olduğunu söyledi. Öğrencilerin, bisikletleri kazasız kullanmaları dileğinde bulunan Başkan Çimen, "Süleymaniye Mahallesi’nde bisiklet yolu çalışmasını başlattık. Özcan ve Bağlarbaşı mahallerinde de bisiklet yolları yapacağız" dedi. Kentin fiziki şartları nedeniyle bisiklet yollarını daha önce hazırlayamadıklarını ifade eden Çimen, kentte 37 noktada 70 milyonluk yatırımla Gümüşhane'yi imar etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Çimen, bisiklet dağıtım etkinliğinin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini ifade ederek, projeye destek veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iş adamı İzzet Işık ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'ye teşekkür etti.

Yoğun katılımın olduğu ve çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlenen törende konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediyesi’ne teşekkür etti ve şunları söyledi:

“ Çok önemsediğim ve devam eden iki proje var. Birincisi Sema Doğan Parkı’dır. Belediyemiz Sema Doğan Parkı’nda 5 yıldızlı bir tesis yapıyor. İki sinema salonu, bir  bowling salonu, restoranı ve diğer sosyal donatıları ile 15 bin üniversite öğrencisine, 500 kamu görevlisine ve bütün Gümüşhanelilere hizmet edecek çok güzel bir yatırım gerçekleşiyor. Bir diğeri de çok önemsediğim alışveriş merkezidir. Sineması olmayan ender illerden biriyiz. Allah nasip ederse bir ay sonra Sema Doğan Parkı ile birlikte sinemaya kavuşuyoruz. Bir üniversite kenti olan Gümüşhane’de alışveriş merkezi de çok önemli bir yatırımdır. Muhtemelen Ağustos ayında mevcut otogar yıkılarak ve yerine yapılacak olan AVM ile birlikte bu kent seviye atlayacaktır.”

Konuşmaların ardından temsili olarak bazı öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisikletleri takdim edilirken, daha sonra bekleyen yüzlerce çocuğa bisikletleri kimlik ibrası ve imza karşılığında teslim edildi. Birçoğu ilk defa bisiklete kavuşan çocukların bisikletleri aldıktan sonra oldukça sevinçli olduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!