Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 13:14

- "Türkiye'nin notunun yükselmesinde ülkemizin büyük oranda küresel, bölgesel ve jeopolitik risklere rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesi, mali disiplininin sağlam olması, sanayi üretiminin her şeye rağmen artarak devam etmesi ve yeni oluşan Hükümetin yapısal reformlara önem vererek yapısal bozuklukları düzeltme noktasındaki iradesinin etkin olduğunu düşünüyorum"- "Bu notun yükselmesinden çok bizim ekonomik anlamdaki başarımız, sağlam duruşumuz ve siyasi irademiz önemlidir"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fitch'in Türkiye için büyüme beklentisini yükseltmesinde, ekonomik anlamdaki başarının, sağlam duruşun ve siyasi iradenin önemli olduğunu söyledi.

Tüfenkci, Malatya Sosyal Bilimler Lisesi'nde "Z Kütüphane" açılışı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye için 2016 büyüme beklentisini yüzde 3'ten yüzde 3,5'e yükselttiğini anımsattı.

Bu değerlendirmesinin kendileri için çok önem arz etmediğini ama uluslararası piyasalar açısından bir fikir verdiğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Geldiğimiz nokta itibarıyla özellikle 1 Kasım'dan sonra istikrar ortamı sağlandı. Türkiye'nin notunun yükselmesinde ülkemizin büyük oranda küresel, bölgesel ve jeopolitik risklere rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesi, mali disiplininin sağlam olması, sanayi üretiminin her şeye rağmen artarak devam etmesi ve yeni oluşan hükümetin yapısal reformlara önem vererek yapısal bozuklukları düzeltme noktasındaki iradesinin etkin olduğunu düşünüyorum. Bu notun yükselmesinden çok bizim ekonomik anlamdaki başarımız, sağlam duruşumuz ve siyasi irademiz önemlidir. Bu da 64'üncü Hükümette vardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Özellikle istihdamın ve yatırımın önünü açma yönünde gayretlerinin olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni pazarlar oluşturmaya yönelik çalışmalarının, AB ile müzakerelerin tekrar başlama konumuna gelinmesinin Türkiye'nin gelişmesi noktasındaki önemli adımlar olduğunu söyledi.

Tüfenkci, terörün üzerine kararlılıkla gidilmesinin, operasyonların bölgedeki sivillerin en az zarar göreceği şekilde sonlandırılmasının önemi ne de işaret etti.

- "Kütüphaneleri online hale getirdik"

Bakan Tüfenkci, açılışı yapılan Z Kütüphane'ye de değinerek, sosyal medyanın etkin olduğu bu çağda kütüphaneleri seçkin öğrencilerin kullanıldığını söyledi.

Kütüphaneleri çağdaş sistemine uydurarak online hale getirdiklerini dile getiren Tüfenkci, bu sayede yüz binlerce kitaba ulaşmanın mümkün hale geldiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!