Gümrük işlemlerinde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Gümrük işlemlerinde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 13:43

Gümrük işlemlerinde yeni dönem

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - TÜRKİYE-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, izinli gönderici yetkisi ve ihracatta yerinde gümrükleme izni olan kişilerin, kendi tesisleri içinde istedikleri herhangi bir yerden ihracat ve transit işlemlerini yapabileceğini söyledi.
TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin, Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi. Buna göre ihracat, ithalat ve transit işlemlerinin yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahibi firma tesisinden yapılmasını sağlayan uygulamanın daha yaygın kullanılabilmesine imkan tanıdığını belirten Kılıç, "Bu kapsamda, ithalat ve transit işlemlerinin yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahibi firma tesisinden yapılmasına ilişkin iş akışları sadeleştirilerek daha kolay, anlaşılır ve uygulanabilir hale getirilecek. Tüm rejimlerde yerinde gümrükleme uygulamasına olanak sağlanacak" dedi.
İzinli gönderici yetkisi sahibi taşımacıların ihracatta herkesin ve tüm rejimlerdeki eşyasını taşımalarına imkan verileceğini ifade eden Kılıç, "İzinli gönderici yetkisi ve ihracatta yerinde gümrükleme izni olan kişiler, kendi tesisleri içinde istedikleri herhangi bir yerden ihracat ve transit işlemlerini yapabilecek. Bu sayede firmaların yaşamakta oldukları yer tahsisi sorunları giderilecek. Yerinde gümrükleme işlemlerinde gümrük kontrollerine yönelik risk analizleri sonuçlarının bildirilmesine ilişkin bekleme süresi önemli ölçüde kısaltılacak. Başvuruların objektif kriterler üzerinden yapılması amacıyla söz konusu form sade ve standart hale getirilecek, firmanın durumuna uygun cevapları seçmesi sağlanacak. Böylece başvuru süreci daha kolay ve hızlı tamamlanabilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!