‘Gülümse Çocuk’lar hünerlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

‘Gülümse Çocuk’lar hünerlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:50

‘Gülümse Çocuk’lar hünerlerini sergiledi

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi'nce hayata geçirilen ‘Gülümse Çocuk’ Projesi kapsamında eğitim alan öğrenciler, sanat, spor ve el becerilerini sergiledi.
75’nci Yıl Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Kaymakam Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Emniyet Müdürü Salim Çakan, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinliğin başında çocukların çektikleri videoların gösterimi yapıldı. Ardından Psikolog Berivan Ortaç, projesinin oluşumunu, Esra Solunoğlu ise projenin uygulama safhasını ve çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı. Daha sonra söz alan Proje Koordinatörü ve İlçe Toplum Sağlık Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr.Füsun Kaleli, sağlıklı, güvenli, gözleri parıldayan, gülümseyen yeni nesiller için yola çıktıklarını söyledi.
Çocukların yeteneklerini proje sürecinde keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaleli, "Sevgi, sabır ve samimiyet ilkesi ile çocukların kalplerine dokunarak, onları bir nebzede olsa geleceğe hazırladık. Bizlere destek olarak herkese çok teşekkür ederiz" dedi.
Kaymakam Ünal ise, çocukların büyüme döneminde özellikle velilerin ve öğretmenlerin mutlaka sabırlı davranması gerektiği tavsiyesinde bulunarak, "Çocuklara kartal olduklarını hissettirelim. Çocuklar büyürken, onlara karşı sabırlı davranalım ki, onları tavuk gibi yetiştirmeyelim. Çocuklarımızın her biri birer kartaldır ve yükseklerde uçmaya layıktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından projede yer alan Çağlayan Ortaokulu, Lütfiye Benli Ortaokulu ve 100 Yıl Ortaokulu öğrencileri, çeşitli gösteriler yaparak eğitim boyunca öğrendiklerini gözler önüne serdi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!