Gültepe Spor Tesisleri'ne görkemli tören

Güncelleme Tarihi:

Gültepe Spor Tesislerine görkemli tören
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 14:24

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin birlikte inşa edeceği Gültepe Spor Tesisleri'nin temel atma töreni görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

 

Toros Mezarlığı'nın hemen karşısında yer alan 5 bin 86 metrekarelik alanda inşa edilen tesisin temel atma töreninde konuşan Büşükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, spor teasisin Gültepe'ye çok yakışacağını belirtip, kentsel dönüşüm konusunda önemli mesajlar verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarında Türkiye'ye büyük örnek teşkil ettiğini belirten Kocaoğlu, "Gültepe ve Çamdibi gibi yerleşimi çok sıkışmış bölgelerimizde vatandaşlarımızın iyi bir pay alabilmeleri için arsa değerlerinin mutlaka artması gerekiyor. Orada yaşayan insanlara en fazla faydayı ne zaman üreteceksek o zaman kentsel dönüşümün yapılmasında büyük fayda vardır. Böyle kıymetli bir yerin halkımızın menfaatine beklemesi gerekmektedir. Gültepe düşünülmüyor değil ama zamanı çok iyi değerlendirip ona göre hareket etmemiz gerekmektedir. Önemli olan seçimden önce popülist iş yapmak değil bir işi en faydalı şekilde yapmaktır" dedi.

Haberin Devamı

Gültepe Spor Tesislerine görkemli tören

Gültepe bölgesinde yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Aziz Kocaoğlu, "Her yağmur yağdığında Gültepe çok problemli bir yerdi. Buraya kaç defa kaldırım, asfalt yaptık bir türlü çözemedik. Can kaybımız oldu. En sonunda Gültepe'deki tarihi derelerde suyu tahliye ettik. Bu sene kış mevsiminde denedik. Son derece başarılı oldu" diye konuştu.

Gültepe Spor Tesislerine görkemli tören

Soldan sağa: Fen İşleri Müdürlüğü Denetim yetkilileri Ozan Can, Gamze Temiz. Fen İşleri Müdür Yardımcıları Özge Ercan, Adil Korkmaz. yüklenici firma yetkilisi Ege İşcan. 

Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerleri de değinen Kocaoğlu, "Ne kadar az şehit vererek bu Ortadoğu bataklığından çıkarsak o kadar mutlu olacağız. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesini istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği sınırlar içinde, 81 milyon vatandaşın hiçbir ayrım yaşamadan, herkesin herkese aynı nazardan baktığı bu ülkede mutluluk ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Bizim bölünmememiz, bizim beraberlik içinde olmamız, komşularımızın bölünmemesine bağlıdır. Irak, Suriye ve diğer komşularımız bölünmezse, Türkiye'nin de bölünmemesini savunmamızın büyük anlamı olacaktır. Ne Irak bölünsün parçalansın, ne de Suriye" dedi.

Haberin Devamı

Gültepe Spor Tesislerine görkemli tören

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise spor merkezinin bölgeye değer katacağını, tesisten Konak'taki amatör spor kulüplerinin yanı sıra bölge halkının da ücretsiz yararlanacağını söyledi. Pekdaş, "Ben seçim çalışmalarına başladığım zaman çocuklarla birlikte oldum. Benden ilk istenen bir spor merkeziydi. Onlara söz vermiştim Göreve geldiğimizde 22 olan semt merkezi spor merkezi sayımız 46'ya çıktı. Burada yer alan eski ekmek fabrikası zaman içinde haraba haline geldi. Mahalleli buradan çok müzdaripti, çocuklar erken yaşta uyuşturucu ile tanışıyor diyorlardı. Hem burayı ıslah etmek ve bölgenin ihtiyacına cevap vermek gerekiyordu. Buranın tahsisini almak için çok uğraştık. İhaleyi yaptık. Bütçe 9 milyon TL'nin üstündeydi. Bunun 5 milyona yakınını İzmir Büyükşehir Belediyesi katkı olarak bize verdi.  Gültepe her yönüyle canlı bir bölge haline getirmek istiyoruz" dedi. Organizasyonda sanatçı Öznur Kormaz, türkülerle açılışa renk katarken, minik sporcular ve semt sakinleri de temel atma törenine büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Gültepe Spor Tesislerine görkemli tören

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın temel atma törenine katıldığı Gültepe Spor Tesisi'nde çok yönlü alanlar oluşturalacak. Komplekste basketbol, voleybol ve hentbol salonları, mini futbol sahası ve kursların verileceği atölyeler yapılacak. Bölge halkının buluşma ücretsiz yararlanacağı tesiste otopar ve kafeterya da olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!