GeriSeyahat Gülsin Onay’ın favori mekânları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gülsin Onay’ın favori mekânları

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Piyanist Gülsin Onay, bugüne kadar beş kıtada 68 ülkede konser verdi. Cambridge, İstanbul, Paris ve Bodrum’da yaşıyor, yılın büyük bölümünü seyahatte geçiriyor. Gittiği şehirlerin mimarisi, doğası, kültürü kadar lezzetlerini de keşfetmeyi seviyor. İşte Onay’ın sevdiği mekânlar.

OTELLER
Otel Llao Llao, Arjantin

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Bariloche kentinde, And Dağları’nın eteğindeki bu otelde her sene ekim ayında muhteşem bir müzik festivali düzenleniyor. Llao Llao Müzik Haftası’na dünyanın her yerinden dinleyiciler geliyor. Otelin olağanüstü manzaralı konser salonunda çalmak çok etkileyiciydi. 12 ay erimeyen karlarla kaplı dağlar ve göl kenarında çam ormanları muhteşem. Sanırım kaldığım en büyük, güzel, en müzikal oteldi. (Oda, kahvaltı 685 TL / www.llaollao.com)

Three Choirs Vineyards, İngiltere

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Gloucester’da çok güzel ve çok ödüllü bir otel. Yemekleri, şarapları harika. Uyandığınızda kendinizi üzüm bağlarının içinde buluyorsunuz. Bir aile düğünü için gitmiş, iki gün kalmış, uzun bir tatil geçirmiş gibi dinlenmiş hissetmiştim (Oda, kahvaltı 490 TL / three-choirs-vineyards.co.uk).

Novotel, Fransa

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Paris’te, 8 yıllık öğrencilik döneminden sonra, ara sıra konser vermek için gittiğimde kaldığım oteldi. Fransızların tabiriyle ‘Pied-a-terre.’ Yani ulaşımı kolay, merkezi bir yerde. Çok güzel bir Seine Nehri manzarasına sahip. Bir dönem Japon otel zinciri Nikko tarafından işletildi. Şimdi Novotel zincirine dahil (Oda, kahvaltı 550 TL, www.novotel.com).

KAFE

Cafe de la Rose, Fransa

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Çocukluk ve genç kızlık çağımın geçtiği Paris’in Normartre Tepesi’nde, pitoresk bir kafe. Üstelik 20 sene önce eşim Tony ile buluştuğumuz, saatlerce önümüzdeki tabakta bulunan yemeklere dokunamadan bakışıp konuştuğumuz kafe. Bu nedenle bendeki yeri çok özel bu sihirli mekânın. (Adres: 2 Rue de l’Abreuvoir 75018).

RESTORANLAR

Lasserre, Fransa

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Paris’te en sevdiğim restoran. Dekorasyonu çok şık. Havalandırma için tavanı tamamen açılıyor. Tipik Fransız mutfağının en güzel örneklerini sunuyor. Müşterilerine yemek sonunda zarif minyatür porselen kaplar hediye ederler. Bunları mutfağımın penceresinde her gördüğümde Lasserre’i hatırlarım (www.restaurant-lasserre.com).

Fish Market, İzlanda

Gülsin Onay’ın favori mekânları

Vladimir Ashkenazy’nin şefliğinde Reykjavik Senfoni Orkestrası ile Schumann’ın Piyano Konçertosu’nu çalmak için gitmiştim Reykjavik’e. Konser sonrasında orkestra müdürü bizi eşlerimizle birlikte Fish Market’e davet etmişti. Müthiş bir balık restoranı. Sanırım hayatımda bu kadar çeşitli balık yememiş, bu kadar farklı lezzetler tatmamıştım. O kadar güzel bir akşamı nadiren yaşamıştım (fiskmarkadurinn.is).

False