Gülnar’ın Başpehlivanı İsa Göçen oldu

Güncelleme Tarihi:

Gülnar’ın Başpehlivanı İsa Göçen oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 13:03

Gülnar’ın Başpehlivanı İsa Göçen oldu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen karakucak güreşlerinin 2’nci ayağı Gülnar ilçesinde düzenlenirken 90+ kiloda güreşen İsa Göçen başpehlivan oldu. Etkinliğin gece bölümünde ise düzenlenen konsere katılanlar unutulmaz anlar yaşadı.   
Gülnar ilçesinde gerçekleştirilen güreş müsabakalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Günel, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada konuşan Başkan Kocamaz, alanı dolduran ve güreş müsabakalarına destek veren coşkulu kalabalığa teşekkür ederek, "Böyle güzel bir Zafer Haftası’nda sizlerle birlikte ata sporumuz güreşte hem de akşam gerçekleştirilecek konser programında bir arada olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Sizler Gülnarlılar olarak hizmetin en iyisine layıksınız. Bizde bunu fırsat bilerek sizlerin verdiği destekle 4 buçuk yıldır bütün ilçelerimizde olduğu gibi Gülnar’da da hizmetleri üretmeye devam ediyoruz. Tabi ki yılların ihmalinin bir çırpıda tamamlanması mümkün değil ancak niyetimiz halis inşallah akıbette hayır olacak. Bu güreşlerin sağlık içerisinde sakatlıklardan uzak bir şekilde, centilmence, kıran kırana mücadele içinde geçmesini temenni ediyorum" dedi.
MHP Milletvekili Şimşek ise, düzenlenen organizasyonun Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olduğunu ifade ederek, "7 ilçesinde 7 gün üst üste düzenlenen başka bir organizasyon yok. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ata sporumuza yapılan bu yatırımla güreş, gerçekten ilerleyen yıllarda Türk milletinin Dünya ve Avrupa şampiyonlarında yüzünü güldüren spor dalı olacak" diye konuştu.
Gülnar Belediye Başkanı Günel ise yapılan kültürel etkinlikler nedeni ile Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz bizim çocukluğumuzda televizyonlarda izlediğimiz Kırkpınar güreşlerini Gülnar’a getirdi. Allah ondan razı olsun. Çünkü milli sporumuz olan güreşlerimize sahip çıktı ve gençlerimizin bu tür organizasyonlarda buluşmasını sağladı."
Konuşmaların ardından başlayan güreşlerde farklı boylar kıran kırana mücadele ederek dereceye girmek için yarıştı. 90+ kiloda güreşen İsa Göçen rakibi Taki Taşdemir’in sırtını yere getirerek galip geldi ve Devetaşı mesire alanında başpehlivan oldu. Taki Taşdemir ikinci olduğu mücadelede Enes Bandırma ve Salim Ercan üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren güreşçilere ödülleri Başkan Kocamaz ve Baki Şimşek tarafından verildi.
Güreşlerin ardından sahneye çıkan Aşık Devai sazıyla sözüyle konser alanını dolduran vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Ardından yöresel kıyafetleri ve komuzları ile sahne alan Kırgızlı sanatçılar Kırgız Türkçesi ile şarkı söyleyerek, güreş akşamlarına farklı bir hava kattı.
Kırgız sanatçılardan sonra sahne alan ve konser alanını şarkıları ile coşturan Atilla Yılmaz Koç, Köroğluyam, Çırpınırdı Karadeniz, Canım Türkiyem ve Ne Mutlu Türküm Diyene gibi sevilen parçalarını coşkulu kalabalığın eşliğinde seslendirdi.
Son olarak sahne alan Mustafa Yıldızdoğan en sevilen parçalarını seslendirdi. Yıldızdoğan, Kızıl Elma, Ölürüm Türkiyem, Saçların, Sil Beni, Şehitler Ölmez, şarkılarını Gülnar’da alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslendirerek, güreş müsabakalarının akşam programına damgasını vurdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!