Gülbey: Ermenistan, PKK ve Afganları paralı asker yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Gülbey: Ermenistan, PKK ve Afganları paralı asker yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 12:00

Gülbey: Ermenistan, PKK ve Afganları paralı asker yapıyor

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- ULUSLARARASI Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın PKK'lıları ve Afganlıları parala asker olarak kullandığını ileri sürdü.
Ermeni annelerin Karabağ'daki çatışmalarda ölmelerinden dolayı geçen yıldan bu yana 'Oğlum Karabağ'da niye ölsün?' diyerek Ermenistan Milli Savunma Bakanlığı önünde protesto eylemi yaptığını savunan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, bu nedenle Ermenistan'ın PKK'lılar ile İran'da bulunan Hıristiyan Afganlıları 'paralı asker' yapmak için çaba harcadığını öne sürdü. Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ'da PKK'nın 12 ayrı eğitim kampı ve 1750 militanı bulunduğunu iddia eden Göksel Gülbey, şunları söyledi:
"Ermenistan Türkiye, İran, Gürcistan ve Azerbaycan ile olan sınırını Rusya askerlerine yıllardır devir etmiştir. Ülke sınır korumasını yapamayan Ermenistan tüm komşularına gizliden meydan okumakta ve toprak talep etmektedir. Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında Ermeni gençler artık askerlik yapmak istemiyor. Ermenistan'da askerlik çağı gelen gençler  askere gitmiyor, Avrupa ya da Rusya'ya kaçıp yerleşiyorlar. Bu yüzden Ermeni anneler 2016 yılından beri rutin protesto eylemleri yapmaktadırlar Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Ermenistan gözünü İran'da yasa dışı olarak bulunan 3 milyon Afgan göçmene dikti. Ermenistan, maddi sıkıntı içinde bulunan Afgan göçmenlerle PKK'lıları 'paralı asker' yapıyor. 5 yıllık paralı askerliğin karşılığında bunlar Ermeni vatandaşı yapıyor ve Avrupa'ya gitmek isteyenlere vize veriyor. Ayrıca Suriye'den destek için 400 kadar PKK'lı Ermenistan'a geldi. Azerbaycan'ın ölü olarak ele geçirdiği üniformalı 12 ceset var. Üzerlerinde Ermeni üniforması var, ama Ermenistan bunları kabul etmiyor. İşte bunlar PKK'dan gelen paralı askerler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!