Gül bahçesinde festival karnavalı

Güncelleme Tarihi:

Gül bahçesinde festival karnavalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 12:38

Gül bahçesinde festival karnavalı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında yerli ve yabancı turistler için güllerin içinde defile yapıldı. Uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı etkinlikte türküler söylendi.

Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali dolayısıyla Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı köyünde sabah erken saatlerde etkinlik düzenlendi. Ardıçlı'ya ailesiyle birlikte gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a köy halkı ve festivale gelenler büyük ilgi gösterdi. Başkan Günaydın önce köylülerin yaptığı güllü gözlemenin tadına baktı ardından da fotoğraf kulelerine çıkıp gül bahçelerinin eşsiz manzarasını izledi. Başkan Günaydın daha sonra gül imbiklerinden çıkarılan gül suyu çadırını ziyaret edip son olarak halı tezgahında halı dokudu, gül çadırına girip gül banyosu yaptı.

Başkan Yusuf Ziya Günaydın, festivale gösterilen katılımdan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Isparta'nın yağ gülünü dünyaya tanıttıklarını aktaran Başkan Günaydın, "Bugün Ardıçlı'ya vakit ayırdım. Burası bir derya. Her yerde insan seli var. Güzellik şurada. Isparta'ya Türkiye'nin hatta dünyanın her yerinden buraya gelsinler, bu cenneti görsünler istemiştim. Öyle de oldu. İnsanların burayı görmesini çok arzulamıştım. Onun için Ardıçlı programının ne kadar anlamlı olduğunu bir kere daha anladım. Özellikle Almanya'dan gelenler oldu. Yurt dışından katılım yüksek oldu. Türkiye'den zaten her yerden akın akın insanlar geldi. Isparta'mızda etkinlikler yapılıyor. Büyük ressamlar geldi. Mimar Sinan Caddesi'nde kültür sanat etkinliklerine katılıyorlar. Hem festival yapılıyor hem fuar yapılıyor hem kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılıyor" dedi.

Gül bahçesinde fayton, tren yolculuğu, yürüyüş turları gibi etkinlikler de büyük ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!