Güçlü kadınlar müzikle el ele

Güncelleme Tarihi:

Güçlü kadınlar müzikle el ele
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 11:11

Güçlü kadınlar müzikle el ele

Haberin Devamı

İZMİR Soroptimist Kulübü kadın ve şiddete karşı çalışmalar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Güçlü kadınlar müzikle el ele" konulu bir proje hazırladı. 25 kadının yer aldığı proje kapsamında ilk konser verildi.

İzmir Soroptimist Kulübü, semt evlerinden, danışma merkezlerinden gelen gönüllülere destek amaçlı, ruh ve beden sağlığı için müzikle farkındalık yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Ege Üniversitesi Türk Sanat Müziği Konservatuarı işbirliğinde proje geliştirildi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgen Küçükgökçe koro ve sanat yönetmenliğini gönüllü olarak üstlendi. Belediye kadınların kıyafetlerini karşıladı ve prova çalışmaları için salon tahsis etti. Kadınlara, toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddete karşı yasal haklar, öfke kontrolü, stresle başa çıkma ve STK'larla işbirliği ve nefes teknikleri konularında da eğitim verildi. Koro çalışmaları 9 hafta sürdü. Haftada bir gün 2 saat olmak olarak gerçekleştirilen eğitimin ardından 27 Aralık 2017 tarihinde Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde ilk konser verildi. Diğer konser ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde verilecek.

İzmir Sorotimist Kulübü Başkanı Nuran Özbek, kadınların güçlenmeleri, özgüven kazanarak toplumsal sorunların kendilerine ait olmadığını fark edip çözüm için yerel- kamu ve STK işbirliğinde buluşmalarının amaçlandığını vurguladı ve "Müzikle ruh ve beden sağlığı ile birlikte bu duyguları hissetmelerine destek olduk. Yaşamdaki stresten bir saat de olsa uzaklaşarak nefes almalarını sağlamaya çalıştık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!