Gri Ankara’da rengarenk koşu

Güncelleme Tarihi:

Gri Ankara’da rengarenk koşu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2014 01:29

ABD, Kanada, İngiltere, İtalya, Almanya gibi bir çok ülkede gerçekleştirilen “Color Sky 5K” adlı renkli koşu Türkiye’de ilk kez Ankara’da yapılacak. Başkentliler, beyaz tişörtle başladıkları koşuyu 5 farklı renge boyanarak sonlandıracak.

Haberin Devamı

Dünya’nın farklı ülkelerinde eğlence amacıyla gerçekleştirilen “Color Sky 5K” adlı renkli koşunun Türkiye ayağı, bu pazar Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda yapılacak. Etkinlik için Mogan Gölü kenarındaki yürüyüş yolunda 5 kilometrelik bir parkur oluşturuldu. Katılımcılar, internet üzerinden ön kayıt yapılabilen koşuya beyaz tişörtlerle başlayacak. Parkurun her kilometresinde oluşturulan renk istasyonlarında koşucuların üzerine renkli tozlar dökülecek. Birinci kilometrede sarı, ikinci kilometrede yeşil, üçüncü kilometrede mavi, dördüncü kilometrede mor ve beşinci kilometrede pembe renklerle boyanacak olan koşucular, bitiş çizgisine geldiklerinde gökkuşağı gibi görünecek.

İSTER KOŞ İSTER YÜRÜ

Gıda boyaları ile renklendirilmiş mısır nişastasının kullanılacağı etkinliğin bitiminde Ankaralılar, Color Sky Gökkuşağı partisinde eğlenecek. Katılım için yaş sınırının bulunmadığı koşuda, dileyenler parkuru yürüyerek tamamlayabilecek. Katılımın 45 TL olduğu koşuda tüm sporculara; tişört, koşucu numarası, renkli toz, geçici dövme ve koşucu bilekliği verilecek. 1 Haziran Pazar günü, saat 09.30’da başlayacak olan etkinlikten elde edilecek gelirin yüzde 5’i Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği’ne aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!