Göztepe'de 16 yıl sonra Avrupa heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Göztepede 16 yıl sonra Avrupa heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 14:02

Göztepe'de 16 yıl sonra Avrupa heyecanı

Haberin Devamı

Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)- HENTBOL Erkekler Challenge Cup'ta pazar günü Hollanda temsilcisi Hurry-Up'ı ağırlayacak olan Göztepe, takım sporlarında 16 yıl sonra ilk defa Avrupa arenasına çıkacak.
Son olarak 26 Kasım 2000'de kadın voleybol takımıyla CEV Cup'ta boy gösteren sarı kırmızılılar o tarihten sonra hiçbir uluslararası turnuvaya katılamadı. 2000-2001 sezonunda CEV Cup'ta eleme grubunda mücadele eden Göztepe, Yunasistan'dan Vrilissia ve İspanya'dan Damesa Burgos ile eşleşti. İspanya'daki grup maçlarında 24 Kasım 2000'de Vrilissia'ya 3-1 mağlup olan Göztepe, son oynadığı Avrupa müsabakasında Burgos'a 3-0 yenilerek elendi.
Göztepe voleybol takımını ise 2007-2008 sezonunda dağıttı. Futbolda Avrupa kupalarında yarı final oynayan ilk Türk takımı olan Göztepe, bu branşta son sınavına 1970-1971 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda çıktı. İzmir temsilcisi Polonya ekibi Gornik Zabrze'ye 1-0 ve 3-0'lık skorlarla mağlup oldu. 

Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, uzun zaman sonra Göztepe'nin adını yeniden Avrupa'da duyuracak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'yi ve İzmir'i en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Deniz Durmaz, şunları söyledi:
"2000'de bu gururu bize yaşatan kadın voleybolcularımız malesef 1 kez Avrupa arenasına çıktı. Bizim amacımız Göztepe'nin ismini Avrupa'ya taşımak. Her sezon uluslararası organizasyonlarda yer almak en büyük hedefimiz. Hurry-Up maçıyla ilk kez hentbolcularımız sahne alacak. Tarihi bir karşılaşmaya çıkacağız."
Bornova Spor Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak maçın bilet fiyatları da belli oldu. Deniz Durmaz, VIP tribünün 25 TL, diğer tribünlerin biletlerinin 10 TL'den satışa çıkacağını söyledi. Taraftarlarına da uyarılarda bulunan Denhiz Durmaz, "Göztepeliler'in salonu doldurmasını bekliyoruz. Maçta asla taşkınlık istemiyoruz. En ufak bir olay çıkarsa büyük cezalar alabiliriz" cümlelerini kullandı. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!