'Görmem için sen varsın' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Görmem için sen varsın eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:08

'Görmem için sen varsın' eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE. (DHA)- KIRIKKALE İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan 'Görmem İçin Sen Varsın' projesinin ikinci eğitimi, Osman Gazi Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 19 lisesinde 9 ve 10'uncu sınıflarda başlattığı proje, hayata geçirildi. 'Görmem İçin Sen Varsın' projesinin koordinatörlüğünü İl Milli Eğitim Ar-Ge birimi projeler koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, proje sorumluluğunu Hatice Şap, yasal temsilciliğini ise İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yapıyor. Proje eğitim görevlisi Görme engelli Bekir Akdeniz, bugüne kadar beş kurum amirlikleri 10 okulda eğitim ve sunum yaparak, gençleri ve toplumu bilinçlendirmeyi, engelli bireylerin aile ve toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümünü amaçladıklarını söyledi. Liselerdeki eğitim serisinin çok verimli geçtiğini ifade eden Bekir Akdeniz, "Kırıkkale de başlatılan seri eğitimler sonucunda artık herkesin görme engellilere bakışlarının değişeceğini şimdiden hissediyorum" dedi.

Akdeniz, görme engelli bireylere trafikte nasıl yol verileceği, toplu taşıma araçlarına binme, oturma ve inmede neler yapılacağı, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konularda eğitim verildiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!