Görevden alınan Savcı Özcan Şişman'dan zehir zemberek açıklama

Güncelleme Tarihi:

Görevden alınan Savcı Özcan Şişmandan zehir zemberek açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 13:14

MİT TIR’larının 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarında HSYK’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alındı. Savcı Özcan Şişman, karar sonrası zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

5 savcıyı görevden alma kararını HSYK 2. Dairesi oy çokluğuyla aldı. HSYK müfettişlerinin talebi üzerine alınan kararın gerekçesi, “soruşturmanın selameti ve yargı erkinin nüfuz ve itibarının zarar görmemesi” olarak gösterildi.

"VATANA İHANET ETMEDİM"

Görevden el çektirilmesinin şoku içinde olduğunu belirten Savcı Şişman, 18 yıllık meslek hayatı boyunca görevine sadık kaldığını savunarak, "Vatanıma ihanet etmedim, ihanet edenler bir gün bunun hesabını verecekler" dedi.
MİT'e ait TIR'ları ile ilgili soruşturma sırasında Adana'dan Mersin'e atanan ve bugün bu görevinden de el çektirilen Savcı Şişman, yaşadıklarını ve değerlendirmelerini geniş şekilde anlattı.

Görevden alınan Savcı Özcan Şişmandan zehir zemberek açıklama

Haberin Devamı

MİT'E AİT TIR'LARI ARAMAK İSTEMİŞTİ

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle yetkili ve Hatay bölgesi sorumlusu olan Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, 1 Ocak 2014'te Kırıkhan-Reyhanlı karayolunda mühimmat yüklü olduğu iddiasıyla polis ve jandarmanın durdurduğu TIR'ın MİT görevlileri tarafından Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı'na arama yaptırılmadığı bilgisi üzerine bölgeye gitti. TIR'da arama yapmak isteyen Savcı Şişman, MİT görevlileri tarafından engellenince, arama yapamadığı yönünde tutanak hazırladı.

Savcı Özcan Şişman, 6 Ocak 2014'te kendi talebi üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev sahası değiştirilerek Gaziantep bölgesi sorumlu yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, 16 Ocak 2014'te de HSYK tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Şişman son olarak HSYK 2'nci Dairesi tarafından MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bugün açığa alındı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!