GeriSeyahat Google Earth üzerinde Viyana foto-safarisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Google Earth üzerinde Viyana foto-safarisi

Google Earth üzerinde Viyana foto-safarisi

Yaklaşık iki saatlik bir uçak yolculuğuyla rahatça ulaşabileceğiniz Viyana, sizi Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olarak karşılamaya hazır. Gezi sıralamalarımızda genelde geri sıralarda kalan bu muhteşem şehir, vals, müzik, sanat, kültür, tarih ve doğanın şehri.

Yanınızda sevgilinizle romantizmin en güzelini yaşayacağınız son derece şık bir başkent. Şinitzeli, Sacher turtası, kahveleri ve şarap evleri ile güzel ve değişik tatların da diyarı... Viyana’ya haksızlık ederek birçok popüler yeri atlamak zoruna kalacağım, meşhur sarayların ihtişamından bile bahsedemeyeceğim ancak işte sizinle paylaşmak istediğim yerler...

Bu güzel şehri kısa bir foto safari için görüntüleme şansı da minik ama becererikli Samsung NV24HD’ye düştü. Gezi için ilk durağımız biraz uzaktan ve tersten başlayarak Kahlenberg tepesi.

1- Kahlenberg Tepesi bizim açımızdan Osmanlı ordusunun bozguna uğradığı yer olarak pek hoş anılmasa da, Tuna’yı ve Viyana’yı kuşbaşı görme imkanı ile enfes bir manzaraya sahip. Gün batımında gidip, hem gece hem de gündüz görüntüsünü yakalayabilirsiniz. Enfes manzaralı restoranı, kafesi ve konaklama için son derece şık oteli mükemmel birer alternatif oluşturuyor. Tepeye çıkan yol üzerinde bulunan Grinzing bölgesindeki şarap evlerinde (heurige), yerel şarapları tadarak güzel bir yemek de yiyebileceğinizi unutmayın.
/images/100/0x0/55ea8839f018fbb8f8861f85

2- Şehre indiğinizde en bilinen yerlerden ve şehrin göbeği diyebileceğimiz Stephansplatz’da, Stephans Katedrali’nin hemen arkasında yer alan "Haas&Haas" lezzet düşkünleri için mükemmel bir durak. Birbirinden değişik ve aromalı çay çeşitleri, kahveler, reçeller, marmelatlar ve çikolataların satıldığı mağazasıyla; leziz tatlar sunan restoranı burada sizi bekliyor.

www.haas-haas.at

3- Viyana’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında sayabileceğimiz, turta tarzı tatlılar ve kahve çeşitleri için Demel, Sacher, Havelka gibi mutlaka gitmeniz gereken yerler haricinde birçok seçenek daha bulunuyor. Kilise, sanat galerisi ve sevimli mağazalarla çevrili ufak bir meydan olan Franziskanerplatz’da yer alan Kleines Cafe, güzel bir soluklanma için küçük ama ideal bir yer olarak karşınıza çıkıyor.

4- Tuna Nehri, denizi olmayan bu şehirde adeta bir vaha gibi sizi etkileyerek yazın serinleme ve güneşlenme imkanı da bulabileceğiniz eşsiz imkanlar sunuyor. Gezinmek, kafanızı dinlemek, güzel vakit geçirmek ve hatta su sporlarından yararlanmak için kaçırmayın.

Unutulmaz anlar için Samsung NV24HD

- 10,2 megapiksel
/images/100/0x0/55ea8839f018fbb8f8861f87


- 24 mm ultra geniş açı

- Gelişmiş HD teknolojisi

- 6,35 cm’lik (2,5 inç) AM-OLED LCD ekran

- Optik ve sayısal çift görüntü sabitleme sistemi

- Otomatik kontrast dengesi fonksiyonu

- Yüz algılama sistemi

- Yüksek kalitede video çekimi

False