Gönüllerince eğlendiler

Güncelleme Tarihi:

Gönüllerince eğlendiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 15:26

Gönüllerince eğlendiler

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 1996 yılında kurulan Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde eğitim gören fiziksel ve zihinsel engelli 100 öğrenci, vakfın 21'inci kuruluş yılını ve yeni yılın gelişini kutladı.

Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde eğitim gören 100 çocuk, bugün Vakıf Başkanı İbrahim Başkaya, yardımcısı Ülker Cengiz İnan, Turgutreis Lions Kulübü üyeleri, veliler ve Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 30 yabancı ile birlikte yeni yılın gelişini kutladı. Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri Noel anne, Noel baba ve palyaço kılığına girerek çocuklarla eğlenip dans etti. Yöresel türküler söyleyen Vakıf Başkanı İbrahim Başkaya, engelli çocuklara hediyeler dağıttı. Engelli çocuklar ve gençler yüzlerini boyadı, çocuklara pamuk şeker ve tatlı dağıtıldı.

Engelli çocuklarla birlikte yeni yıl pastasını kesen Başkaya, 21 yıl önce kurulan Vakıfta öğrenci sayısının 150 olduğunu belirterek, "Amacımız sadece eğitim verilen merkezde değil yaşamın tüm kesiminde engelliler için asıl engellilerin kaldırılması, kimin zengin veya fakir olduğu önemli değil önemli olan hepimizin bugün birarada bir amaç içinde birlikte olması. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü gelinen süreçte engelli gençlerimiz açtığımız atölyelerde kendi ürettikleri sanat eserlerini, seramikleri satışa sunarak vakfa önemli bir gelir temin etmeye başladı. Onlara gerekli olanakları verdiğimizde neler yapabileceklerini gördük" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!