Gönül sofrası Almanya’nın Hamm şehrinde kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Gönül sofrası Almanya’nın Hamm şehrinde kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 12:32

Gönül sofrası Almanya’nın Hamm şehrinde kuruldu

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA)- BAĞCILAR Belediyesi’nin Almanya Hamm Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği iftar programında, gurbetçilerin yanı sıra farklı din ve dilden insanlar da aynı sofrada buluştu.

Ramazan etkinliği, Almanya’nın Hamm şehrindeki bir düğün salonunda gerçekleşti. İftar sofrasında buluşan onlarca davetli insanlığın barış ve huzura kavuşması için dua etti.

"İSLAMİYET DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ EMREDİYOR"

Hz. Mevlana’nın ‘Aynı dili konuşanların değil aynı duyguyu paylaşanların anlaştığı’ sözünü hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bize ev sahipliği yapan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Petermann’a teşekkür ediyorum. İnşallah bu dostluk tüm insanlığa yayılır ve dünyadaki zulümler son bulur. Kardeş belediyeler ile birlikte Ramazan ayında gönül sofraları ve kültür köprüleri kuruyoruz. Hamm Büyükşehir Belediyemiz ile de bunun güzel örneğini ortaya sergiliyoruz. Memleketlerinden uzakta yaşayan gurbetçilerimiz ile aynı sofrada buluşuyoruz.Bu vesileyle her yıl Ramazan ayında farklı dinden ve inançtan insanlarla gönül dostlarıyla bir araya geliyoruz" diye konuştu.

“ORTAK NOKTAMIZ ALLAH’A İNANMAKTIR”

İslam’ın Hamm şehrinin bir parçası olduğunu söyleyen Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann, Ramazan etkinliği ile ilgili “Burada sadece Türk kökenli Müslümanlar yok. Diğer Müslüman ülkelerinden de Müslümanlar var. Bu hoşgörü Hamm için bir şanstır. Bizim tek ortak noktamız, Allah'a inanmak ve iman etmektir” dedi.

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK YAŞATILIYOR”

Düzenlenen iftar programları Türk ve Alman dostluğuna katkı sağladığını söyleyen, Türkiye’nin Essen Başkonsolos Vekili Ahmet Davas, ‘’Geleneksel hale gelen iftarlar, hoşgörü, dostluk ve birlikte yaşama arzusunun en güzel örnekleri arasında yer alıyor” dedi.

Programda sahne alan Neva Grubu, seslendirdiği ilahilerle katılımcıların hoşça vakit geçirmesini sağladı.

(FOTOĞRAF)  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!