Göletlere 40 bin adet pullu sazan yavruları bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Göletlere 40 bin adet pullu sazan yavruları bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:50

Göletlere 40 bin adet pullu sazan yavruları bırakıldı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- AKDENİZ Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden getirilen 40 BİN pullu sazan yavruSU, Kırıkkale'nin Keskin İlçesi Dağsolaklısı ve Sulakyurt ilçesi Sarıkızlı göletlerine bırakılarak balıklandırma çalışması yapıldı.

İl Müdür vekili Gürsel Doğan yaptığı açıklamada, "Proje ile gelecek yıllarda su kaynaklarımıza; yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kervit ve mersin balığı başta olmak üzere yeni türlerin bırakılması gerçekleştirilecektir. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır" dedi.

Doğan, balıklandırılan sahalarırn Kırıkkale İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinesinde Sulakyurt ve Keskin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edileceğini belirtti. Doğan, "Kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!