Gölcük'te tarih turu

Güncelleme Tarihi:

Gölcükte tarih turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 10:47

Gölcük'te tarih turu

Haberin Devamı

GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - GÖLCÜK Belediyesi 'Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam' Projesi kapsamında Gölcük tanıtım turu gerçekleştirildi. TÜRSAB yetkilileri, Gölcük'te tarihi alanlarda yapılan çalışmalardan memnun kalırken, Gölcük'ü tur programına alacaklarını belirtti.

Gölcük Belediyesi'nin Termal Turizm Birliği ve Marka ile birlikte yürüttüğü 'Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam' projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu, Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Berrin Özdil, Turizm Birlik Müdürü ve Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Gölcük'teki tarihi dokuyu ve turizm alanlarını tanıtmak adına gerçekleştirilen tur ilk olarak Yazlık Kadırga alanından başladı. Eşsiz manzarası ve doğası ile tura katılanları etkileyen Yazlık Kadırga Yaylası misafirlerden tam not aldı. Daha sonrasında Saraylı köy meydanına geçen misafirler buradaki tarihi evler ve asırlık çınar ağacı hakkında bilgi aldı. Saraylı'daki tarihi mekanları inceleyen misafirler çok beğendiklerini dile getirdi. Buradan Gölcük Belediyesi'ne ait olan Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı ziyaret edildi. Gölcük'e ziyarette bulunacak insanların konaklama imkanları gözlemlendi. Tarihi Konak vatandaşlara butik otel olarak hizmet verecek olması acente yetkililerini sevindirdi. Ayrıca acente yetkilileri konakta, Saraylı ve Örcünlü bayanların hazırladığı yöresel lezzetleri tattı.

Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesi'nde yapımı devam eden Tarihi Yalı Evleri inşaatını inceledi. 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam eden tarihi evleri tek tek dolaşan yetkililer projeyi çok beğendiklerini Gölcük'ü tur programına alacaklarını dile getirdi. Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Berrin Özdil, yapılan Tarihi Yalı Evleri, Eriklitepe Tabiat Parkı ve Tarih Koridoru Projeleri hakkında yetkilileri bilgilendirdi.

TÜRSAB yetkilileri Gölcük'teki bu geziden çok memnun ayrıldıklarını ifade ederek, seyahat acentaları olarak Gölcük'teki yeni destinasyonun kendilerini heyecanlandırdığını, Gölcük'teki tarihi mekanların turizme kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e çok teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!