Göl kıyısında farkındalık yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Göl kıyısında farkındalık yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 10:56

Göl kıyısında farkındalık yürüyüşü

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz ve kamu kurumlarının yöneticileri hareketli yaşamı teşvik amacıyla Yeşilova İlçesi'nde Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü kıyısında yürüyüş yaptı.

Vali Şerif Yılmaz'ın öncülüğünde Salda Gölü'nde yapılan yürüyüşe Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Oktay Darcan, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Taşdemir katıldı.

Kayadibi'nden Doğanbaba Köyü'ne kadar göl kıyısı boyunca süren yürüyüşle ilgili Vali Şerif Yılmaz, "Günlük hayat içerisinde git gide spor ve hareketli yaşam azalıyor. Bu da insanların karşısına sağlık problemleri olarak çıkıyor. Hareketten gün geçtikçe uzaklaşan bireyler olarak spora ve hareketli yaşama dikkati çekmek için bugün kurum müdürlerimizle birlikte Salda Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde yürüyüş yaptık" dedi.

Vali Yılmaz, yürüyüşün kurum müdürlerinin kaynaşması ve birlikteliği artırmak açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, "Yeni göreve başlayan arkadaşlarımızın da birbirlerini tanıması açısından kurumlar arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı ve verimli olması açısından mesai dışında da bu tarz etkinliklerle birlikte olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sporun sağlık açısından yaşamın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğine işaret eden Vali Yılmaz, hareketli yaşamın yayılması açısından kendilerinin de öncülük etmesi gerektiğini, bu tarz etkinliklerin de farkındalığın oluşması açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!