Gökçek'ten kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Gökçekten kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Başkentin ölüm yollardan olan, 5 yılda 900’e yakın kazanın yaşandığı Zırhlı Birlikler Yolu’yla ilgili MHP’nin virajın genişletilmesi teklifinin köklü bir çözüm getirmeyeceğini söyleyen Başkan Gökçek, “Bu ancak asprin tedavisi olur. Genel çözüm TBMM’den çıkacak AOÇ kanununda” dedi.

Haberin Devamı

ZIRHLI Birlikler yolunun çözümü için MHP’nin “virajın genişletilmesi” önerisinin köklü bir çözünü beraberinde getirmeyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu genel bir çözüm olmaz. Başta Zırhlı Birlikler ve hemzemin geçit olmak üzere AOÇ etrafındaki yollarla ilgili köklü çözüm için TBMM’den çıkacak kanunu bekliyoruz. Kanunun yakın zamanda çımasını bekliyorum” dedi.
AOÇ etrafındaki yollarla ilgili sorunun aylardır Büyükşehir Belediye Meclisine getirildiğini söyleyen, yaşanan sorunla ilgili CHP’li Meclis üyelerini ağır dille eleştiren Gökçek şunları söyledi:
Bugün başta Sincan ve Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Yolu yüzünden sorun yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, AOÇ etrafındaki yollarla ilgili sorun yaşayan Ankaralılar bilmeliler ki bunun tek sorumlusu CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleridir.
Tek sorumlu CHP
29 Mart’taki seçimlerin ardından konu en az 6-7 kere Meclis’te görüşülmüş, ‘Yalnızca AOÇ etrafındaki yolları Meclis’ten geçirelim’ teklifimizi kabul eden CHP’liler söz verdikleri halde her seferinde sözlerinden caymışlardır. Çözüme yanaşmayan CHP’liler bu bölgelerde Ankaralının çektiği sıkıntının tek sorumlusudur.
Daha önce AOÇ ile ilgili yaptığımız plana karşı CHP’li Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası dava açmıştı. İşin ilginç olan kısmı biz o planı ODTÜ Şehircilik Bölümü’nün konuyla ilgili sempozyumunu baz alarak hazırlamıştık.
Çözüm kanundan geçer
Mahkeme bilirkişi olarak ODTÜ’nün Mimarlık Fakültesi’ni tayin etmiş, Mimarlık Fakültesi de yine ODTÜ’nün Şehircilik Bölümü’nün sempozyumda ortaya koyduğu tüm tezlerin tam tersi istikametinde mahkemeye rapor vermiş, bunun neticesinde de plan iptal edilmişti. Bu durum da ODTÜ’nün Mimarlık Fakültesi’nin bize karşı olan ön yargısını açıkça ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

Kanun yoluyla çözmek istiyoruz

Gökçek, “CHP’lilerin bu tutumlarını bildiğimiz için AOÇ yol planlarıyla ilgili bir kanunun TBMM’den geçirilmesi konusunda Tarım Bakanlığı’yla görüşüyoruz. Karşılıklı çalışmalar biter bitmez yakın bir zamanda AOÇ etrafında başta Zırhlı Birlikler ve AOÇ Hemzemin Geçidi olmak üzere sorunu kanun yoluyla çözmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!