Gökçek susuzluğun sinyalini vermişti

Güncelleme Tarihi:

Gökçek susuzluğun sinyalini vermişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Kent Hafızası’nda, bu hafta 6-12 Aralık tarihlerinde, 2006-2010 yılları arasında, Başkentin gündemini neler oluşturmuş hatırlatıyoruz.

Haberin Devamı

6 Aralık 2006: O tarihte yeni açılan Turgut Özal Bulvarı’ndaki üst geçitlerden şikayet eden halk çözümü, sıkıntılarını Ankara Hürriyet’e anlatmakta bulmuştu. Sorunun “Bize yakışmadı” başlığıyla gazetemizde yer almasından sonra, problem ortadan kalmış, üst geçitlere ek olarak yapılan tahta merdivenlerin yerini modern merdivenler almıştı.
6 Aralık 2007: Yıllardır tepki çeken AŞTİ’deki paralı otopark için kenti ilgilendiren önemli bir karar alındı. Otoparkın ilk 25 dakikasının ücretsiz olması vatandaşı sevindirmişti.
6 Aralık 2008: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Ankara Kedisi “Milli Hayvan Irkı” olarak tescil edildi.
6 Aralık 2009: Kamu çalışanlarının 2010 yılında 117 gün tatil yapacak olması Türkiye gündemi gibi kent gündeminin de ilk konusu oldu. Önümüzdeki yıl da geride bıraktığımız yılı aratmayacak. Tatil cenneti Türkiye, 2011 yılında haftasonu tatilleriyle birlikte 116 gün tatil yapacak.
7 Aralık 2006: Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Yağmur yağmaması halinde bir ay sonra su kesintilerine başlarız” uyarısında bulunarak, bu tarihten yedi ay sonra yaz ortasında Ankara’da yaşanan susuzluğun sinyani vermiş.
7 Aralık 2007: Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulübü’nün parasızlık yüzünden Almanya’daki turnuvaya gidememesi sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin gündemine oturmuştu, konuyla ilgili dönemin Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin soruşturma başlatmıştı. Dernek halen hak ettiği desteği alamıyor.
7 Aralık 2008: Çankaya Belediyesi’ne 45 gündür 18 müfettiş tarafından yapılan denetime CHP’liler tepki göstermişti. Amacın denetim değil, belediyeyi çalıştırmamak olduğunu iddia etmişlerdi.

Haberin Devamı

Adem Tuğluca’nın arabasına kurşun

10 Aralık 2007: Dönemin Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın arabası, evinin önünde kurşunlanmıştı. Çubuk’taki olaylar ilerleyen süreçte de devam etmişti. Tuğluca önce AKP’den ihraç edilmiş, ardından ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla 2008’de tutuklanmıştı. Yaklaşık iki yıllık tutukluluk sürecinin ardından Tuğluca, tutuksuz yargılanmak üzere  geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı.
10 Aralık 2009: Gölbaşı Belediyesi’nin göl manzaralı VIP mezar uygulaması çok konuşulmuştu. Özellikle Çankaya’nın Oran ve Dikmen semtlerinden talep çok olunca belediye, “Spor kulübüne 6 bin 600 TL bağışlama” koşulu getirmişti. 29 Mart seçimlerinin ardından AKP’den MHP’ye geçen Gölbaşı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında göl manzaralı mezarlık geçtiğimiz aylarda da tartışma konusu olmuştu. Büyükşehir Belediyesi kanuni yetkisini kullanarak, mezarlığın tüm yönetimini Gölbaşı’ndan aldı.
11 Aralık 2008: Metastaz tümörleri küçülten tedavi yöntemini Uygulayan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi, Avrupa’da “Referans Merkezi” kabul edildi.

Haberin Devamı

Az kalsın Kuğulu havaya uçacaktı

8 Aralık 2006: Devam eden Kuğulu alt geçitleri inşaatı sırasında facianın eşiğinden dönülmüştü. Enerji kabloları doğalgaz hattını eritmiş, Başkan Gökçek, “Fark etmeseydik burası havaya uçacaktı” açıklamasını yapmıştı.
8 Aralık 2008: Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark’taki otobüs ve minibüsleri yer altına alan aynı zamanda çarşı yapılacak projesi mahkeme kararıyla durduruldu. Belediye yönetimi parktaki keşmekeşin bu projeyle biteceğini savunurken, meslek örgütleri planın rant planı olduğunu öne sürdü. Parkın tamamen araçlardan arındırılmasını istedi. Güvenpark’ın göbeğinde bugün de trafik keşmekeşi sürüyor.

Otopside gözyaşı döken doktorlar

Haberin Devamı

12 Aralık 2006: Ankara Adli Tıp Kurumu kapılarını Ankara Hürriyet’e açmıştı. Günlerce konuşulan röportajda Morg Daire Başkanı Tülay İşbaşar, “Özveriyle çalışıyoruz, ancak otopsinin gereğini ölü yakınları anlamıyor, beddua ve küfürlerle karşılaşıyoruz. Bu da bizi üzüyor” diyerek isyan etmişti. Özellikle çocuk sahibi doktorların, çocuk otopsilerinde ağladıklarını ifade etmişti.
12 Aralık 2008: 29 Mart seçimlerine giden süreçte CHP ve MHP’nin adayları belirlenirken, AKP’de adaylık muamması yaşanıyordu. Gökçek’in yanı sıra dönemin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok aday olmak istediğini açıkça söylerken, bazı bakanların da ismi Ankara için geçiyordu.
12 Aralık 2009: Bahçelievler ve Emek’teki hizmet sıkıntısı geçtiğimiz yıl da o bölge insanını canından bezdiriyordu. Bugün de aynı sorun devam ediyor. Vatandaş hem Büyükşehir hem de Çankaya beledediyelerinden şikayetçi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!