Göçmenlere yemek, çocuklara hediye

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere yemek, çocuklara hediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 13:20

Göçmenlere yemek, çocuklara hediye

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) - Bayburt Belediyesi, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla göçmenler onuruna yemek verdi, çocuklarını da hediyeler vererek sevindirdi.

Bayburt Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve göçmenler katıldı.

ALLAH’IN EMANETİSİNİZ

Yemek öncesi konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş, “Sizler öncelikle büyük Türk milletinin misafirlerisiniz. Büyük Türk milletinin temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın misafirlerisiniz, Allah’ın bize emanetisiniz. Biz sizlere özümüz gibi bakmak zorundayız. Tarihinde bu durumu yaşamış bir milletin, bir dinin mensuplarıyız. Ensar ve muhaciri iyi biliriz. Muhacirlerin ne kadar kıymetli olduğu bizim zihnimizdedir. Türk milletinin Bayburt’taki temsilcileri olarak sizlere evimizdeki eşimiz gibi, oğlumuz gibi, kızımız gibi bakmakla kendimizi sorumlu hissediyoruz. Eğer sizlere iyi bakmazsak, sizlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmezsek biliyoruz ki hem Allah, hem de mensubu olduğumuz bu millet bizden hesabını soracaktır” dedi.

Göçmenler onuruna verilen yemekte miniklerde unutulmadı. Bayburt Belediyesi’nce hazırlanan hediye paketleri, masaları tek tek gezen Vali Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Memiş tarafından çocuklara verildi.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!