GKV'lilerin tercih heyecanı

Güncelleme Tarihi:

GKVlilerin tercih heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 10:52

GKV'lilerin tercih heyecanı

Haberin Devamı

GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, 2017 LYS  sonuçlarında Gaziantep’in ve bölgenin gururu olmayı başardı. Türkiye, bölge ve il genelinde LYS'de başarılar elde eden GKV Özel Liseleri öğrencileri bugün başlayan tercih takviminde Türkiye’nin en prestijli üniversitelerini tercih etmek için rehberlik servisine akın etti.

LYS 2017’nin açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde bu yılda bir çok Türkiye, bölge ve il derecesi elde edildiğini ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, 2017 LYS  sonucunda Türkiye geneli ve Gaziantep özelinde  büyük başarıya imza atarak birçok derece elde etti. Türkiye genelinde ilk binde 11 öğrenci 67 Türkiye derecesi bulunan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ilk beş binde 42 öğrenci ile 256 Türkiye derecesi, ilk on binde 58 öğrenci 336 Türkiye derecesi elde etti. Elbette bizler için bireysel başarılar  kadar kitlesel başarılar da önemli. Bu anlamda kurumlarımız kitlesel başarıların da en önemli adresi olma özelliğini korumuştur. Bugün başlayan tercih sürecinde öğrencilerimiz hayallerindeki mesleklere kavuşabilmek için Türkiye’nin en önemli üniversitelerini tercih etmeye başladı. Diliyorum ki gerek bizim öğrencilerimiz gerekse LYS’de başarılı olan bütün öğrenciler hayal ettikleri üniversitelerde istedikleri dallarda eğitim görme şansını yakalarlar. Öğrencilerimize, velilerimize ve öğrencilerimizi bu zorlu maratona hazırlayan öğretmen, idareci ve eğitim kadromuza teşekkür ederim" diye konuştu.

Türkiye genelinde ilk 200’de 2 öğrenci 5 derece, ilk 500’de 6 öğrenci 11 derece, ilk 1000’de 11 öğrenci 67 derece, ilk 2000’de 25 öğrenci 163 derece, ilk 5000’de 42 öğrenci 256 derece, ilk 10.000’de 58 öğrenci 336 derece elde ederek Gaziantep’in eğitim çıtasının yükselmesinde rol oynayan GKV Özel Liseleri öğrencileri tercihlerini yapmaya başladı. LYS  sonucunda başarı elde eden öğrencileri kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarımızda her seviyeden öğrencinin maksimum başarıya ulaşacağı bir YGS ve LYS hazırlık  sistemi bulunuyor. GKV Özel Okulları öğrencileri üst düzey sınavlara hazırlama metoduyla YGS ve LYS’ye hazırladı. Elde edilen başarı uzun ve zorlu bir maratonun sonucunda alındı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!