GKV'de, Sinan Tuzcu söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

GKVde, Sinan Tuzcu söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 11:52

GKV'de, Sinan Tuzcu söyleşisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Okulları, Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk ve Kitap' konulu konferansta Gaziantepli ünlü oyuncu Sinan Tuzcu'yu ağırladı. Ünlü oyuncu Tuzcu, öğrencilere Atatürk’ün bilinmeyen birçok yönünü anlatıp kitap okumanın kariyer gelişimindeki rolünü de gözler önüne serdi. Öğrencilerin büyük ilgisini gören söyleşi iki seans olarak gerçekleştirildi.

Atatürk Haftası etkinliklerini çeşitli söyleşi ve organizasyonlarla sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Gaziantepli sanatçı Sinan Tuzcu’yla öğrencileri buluşturdu. Atatürk’ün hayatını konu alan 'Veda' filminin oyuncusu Sinan Tuzcu’nun söyleşisine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşçan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki’nin yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. Birçok dizi, tiyatro oyunu ve sinema filmlerinden tanınan Sinan Tuzcu aynı zamanda 2010 yılında Zülfü Livaneli'nin yazıp yönettiği 'Veda' filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı konferansta yaptığı araştırmalarından yola çıkarak tanıdığı Atatürk'ü anlatan Tuzcu, Atatürk'ün çok büyük bir lider olmasının yanı sıra bulduğu her fırsatta mutlaka kitap okuduğunu ve okumaya ne kadar fazla değer verdiğine değindi. Veda filminde büyük bir sorumluluk üstlenerek canlandırdığı Atatürk karakterinin kendisi için önemine değinen ünlü oyuncu Sinan Tuzcu, "Bugün burada konuşabiliyorsam bunu Atatürk'ün varlığına borçluyum. Dolayısıyla bu duygudan uzak kalarak rol yapmam mümkün olamazdı. Benim için hayatımın en önemli deneyimiydi" dedi.

Söyleşiyi soru cevap metoduyla sürdüren Sinan Tuzcu öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayarak eğitimin ve kitap okumanın insan yaşamındaki önemini gözler önüne serdi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Gaziantepli oyuncuya teşekkür ederek günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!