Giyim bölümü öğrencileri dikti, kuaförlük öğrencileri sundu

Güncelleme Tarihi:

Giyim bölümü öğrencileri dikti, kuaförlük öğrencileri sundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 10:39

Giyim bölümü öğrencileri dikti, kuaförlük öğrencileri sundu

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12/C sınıfı kuaförlük bölümü öğrencileri, eğitim-öğretim yılı boyunca giyim bölümü öğrencilerince dikilen gelinlikleri, yaptıkları gelinlik başı ile okul bahçesinde düzenlenen defilede profesyonel mankenlere taş çıkartırcasına büyük bir özveriyle sundular.
Bahar mevsimi ile birlikte düğünlerin de artacağını göz önünde bulunduran Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, giyim bölümü öğrenciler tarafından yıl içinde özveriyle dikilen gelinliklerin okul bahçesinde sunulması için defile düzenlediler. Okulun kuaförlük bölümü öğrencileri, öğretmenleri Özün Bayrakçı yönetiminde sunacakları defile öncesinde gelin başı saçı yaptılar. Öğrenciler, hazırlanan gelinlikleri okul bahçesinde profesyonel mankenlere taş çıkartırcasına sunarken izleyenlerden büyük alkış aldılar.
Kuaförlük bölümü öğretmeni Özün Bayrakçı yaptığı açıklamada, "Okulumuzda 12/C sınıfı öğrencileri tarafından gelin başı yapıldı. Giyim bölümü öğrencilerince hazırlanan gelinlikleri, kendi aralarında gelin başı saçı yaptıktan sonra özenle sunarken profesyponel mankenleri aratmadılar. Amacımız, öğrencilerimizin el becerilerini geliştirip, mesleğe daha hızlı başlatabilmek" dedi.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Hatice Özdemir ise okulda 6 bölüm bulunduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi de kuaförlük bölümü. Öğrencilerimiz, birbirinden güzel saçlarını yine kendileri yaptılar. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz" dedi.
EVLİLİĞİ DÜŞÜNMEDİLER
Giyim bölümü öğrencilerince dikilen gelinlikleri okul bahçesinde sunan öğrencilere damat yerine yine kız arkadaşları ellerinden tutarak eşlik ettiler. Öğrenciler, evlilik düşünceleri olup olmadığına yönelik soruya ise "Gelinlik giymek çok değişik bir duygu. Nasıl tarif edeyim, bir anlamta mutluluk verirken, bir yandan da çocuk yaşta gelin olmak bir anlamda değişik duygular, tam olarak seçemiyoruz. Evlilik için henüz çok erken. Ancak şu an gelinlik giydiğim için çok mutluyum" dediler.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!