Gitmek için birbirini ezdiler!

Güncelleme Tarihi:

Gitmek için birbirini ezdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 13:32

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine gitmek için kuyruğa giren Suriyeliler, birbirlerinin önüne geçmeye çalışmaları nedeniyle izdiham yaşanırken, ülkelerine giden Suriyelilerin sayısı 30 bini aştı.

Haberin Devamı

Polis ve asker, tedbir alarak izdiham yaşanması için dev çadırlar kurarak, 5 ayrı toplanma noktasından gruplar halinde Suriyeliler’in gidişini sağlamasına karşın zaman zaman Suriyelilerin birbirlerinin önüne geçmek için hamle yapmaları yüzünden az daha bariyerler yıkılıyordu.

Gitmek için birbirini ezdiler

Suriyeliler, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenlik, huzur ve barışın geldiği topraklardaki köyleri ve şehirlerine dönüyor. Halep’in, Azez, Çobanbey, El Bab, Carabulus ilçeleri ile Mare, Soran, Aktarin kasabaları ve köylerine Ramazan bayramı için gidecek Suriyelilerin sayının 30 bini aştığı öğrenildi.Ramazan bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler yanlarında getirdikleri eşyaları taşımakta zorlandıkları gözlenirken, yaşlılar ve çocuklar,40 dereceye yaklaşan sıcaklar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bayram için ülkelerine giden Suriyelilerin 14 Temmuz tarihinden itibaren Türkiye’ye dönmeye başlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Gitmek için birbirini ezdiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!