Girişimciler kaliteli yaşam teknolojileri için buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Girişimciler kaliteli yaşam teknolojileri için buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 11:06

Girişimciler kaliteli yaşam teknolojileri için buluşacak

Haberin Devamı

İZMİR'de, 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde Ege Üniversitesi nüvEGE Kuluçka Merkezi'nde gerçekleştirilecek Hack4Wellbeing (H4W) - İzmir Kaliteli Yaşam Teknolojileri Hackathonu, sorunlara teknolojik çözümler geliştirmeyi seven girişimcileri, girişimci adaylarını, mühendisleri, yazılımcıları, tasarımcıları, hayal edebilen iş geliştiricileri, profesyonelleri, öğrencileri bir araya getirecek.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Ege Teknopark, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde düzenlenecek olan etkinlikte, İzmir'in Wellbeing çatısı altında; sosyal, bedensel, fiziksel açıdan bütüncül bir iyi olma hali tartışılacak. Etkinlikte yaşlılık, engellilik, geçici sakatlanma durumlarındaki 'hareket kabiliyeti kısıtlılığına' yenilikçi teknolojik çözümler geliştirilerek daha iyi olma durumunu sağlamak amacıyla, problemlere nitelikli çözümler oluşturulması hedefleniyor.

Hackathon etkinlikleri, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinlikler olarak tanımlanıyor. Farklı kesimlerden insanların bir tema (challenge) dahilinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri sağlanıyor. İşbirliği, yaratıcılık ve etkileşim geliştirilerek bölgesel girişimcilik ekosisteminde kapasite artışı hedefleniyor.

İZKA'nın liderliğinde geçen mayıs ayında Hack4Energy - İzmir Enerji Hackathonu ile başlayan seride Hack4Wellbeing - İzmir Kaliteli Yaşam Teknolojileri Hackathonu, Hack4City - İzmir Akıllı Şehir Hackathonu, Hack4Health - İzmir Sağlık Teknolojileri Hackathonu ile devam eden serinin sonuncusu. Hack4Wellbeing - İzmir Kaliteli Yaşam Teknolojileri Hackathonu'nda da, teknolojinin yardımı ile yaşamın farklı alanlarında daha kolay, üretken, etkileşimli ve kaliteli bir yaşam nasıl mümkün olur sorusuna cevap aranacak.

16 - 17 Aralık 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşecek İzmir Kaliteli Yaşam Teknolojileri Hackathonu'nda katılımcılar nüvEGE Kuluçka Merkezi'nde (EBİLTEM-TTO Binası) 2 gün 1 gece sürecek bir maratonda takımlarıyla çalışacaklar. Ege Üniversitesi, Protelye Tasarım ve Prototipleme Merkezi, İzmir Hackerspace, EGİAD Melekleri Yatırım Ağı, Teknoloji Girişimcileri ve İş Adamları Derneği - TEKGİAD, Ege Ajans, Ege Üniversitesi TV ve Kadın Bilişimciler Platformu'nun desteklediği etkinlikte, farklı sektörel deneyimleri ile 15 mentör, 5 jüri üyesi ve gönüllü kolaylaştırıcılar katılımcılara fikir geliştirmede yardımcı olacaklar.

Dereceye giren ekiplerin ödüllendirileceği etkinlikle ilgili tüm detayları takip etmek ve ücretsiz başvuru için www.hack4wellbeing.com internet sitesinin yanı sıra, sosyal medyada #startinizmir #hack4wellbeing #H4W hashtaglerinden de etkinliği takip etmek mümkün olacak.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, "Yenilikçi girişimcilerin ortaya çıkabilmesi için İzmir'de girişimcilik kültürünü yaymamız gerekiyor. İZKA olarak bu amaca yönelik faaliyetlerimizi İzmir için önceliklendirdiğimiz, özellikle katma değerli alanlarda, stratejilerimiz çerçevesinde yürütüyoruz. Sağlık ve buna bağlı olarak yaşam teknolojileri İzmir'in ekonomik gelişimi açısından önemli bir sektör. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşlanan nüfusun artışıyla beraber bu teknolojilere önemli bir talep oluşacak. İnsan yaşamını daha kaliteli kılan yenilikçi teknolojilerin İzmir'de gelişmesini sağlayabiliriz. Hack4Wellbeing'de girişimciler özellikle hareket kabiliyeti kısıtlılığını önleyecek yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışacaklar. Fikirlerini hızlı şekilde prototiplemek isteyenler, etkinlikte 3 boyutlu yazıcıları da kullanabilecekler. Yenilikçi fikirleri olan, genç veya yaşlı, girişimci ruhuna sahip herkesi etkinliğimize bekliyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!