Girişimci öğrenciler sertifika aldı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci öğrenciler sertifika aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 16:27

Girişimci öğrenciler sertifika aldı

Haberin Devamı

MERSİN’de Toros Üniversitesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan öğrencilere sertifikaları verildi.
Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, KOSGEB Kobi Uzmanı Mehmet Eren, AKY Technology Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, Genel Sekreter S. Reşit Aşkın, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. B. Ahu Kaynak, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Öğr. Gör. Kamuran Öztop, girişimcilik eğitiminin 4’ü yüksekokul, 2’si fakülte olmak üzere 6 bölümde uygulandığını ve toplamda öğrencilere 56 saatlik eğitim verildiğini söyledi. Öztop, asıl amaçlarının öğrencilere girişimciliği bir fırsat olarak sunmak olduğunu ve özellikle inovatif girişimciliğe önem verdiklerini dile getirdi.
Ardından söz alan KOSGEB Kobi Uzmanı Eren, günümüzün en büyük probleminin işsizlik olduğunu vurguladı.
Girişimcilik eğitimlerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Rektör Özdemir, devletin girişimcileri destekleme konusunda attığı çok ciddi adımlar olduğunu belirterek KOSGEB’in de bu duruma çok iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.
Son olarak 'Girişimcilikte başarıya giden yol' konulu bir konferans veren AKY Technology Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, üretimden pazarlamaya kadar her alanın kendi içerisinde bir önemi olduğunu ifade etti. Akyürek, teknoloji üretimi kadar bu teknolojinin iç ve dış pazara sunumunun da çok önemli olduğunu vurgulayarak kendi şirketlerinde bu alanla ilgili özel bir departmanında olduğuna dikkat çekti.
Sunumunun ardından sertifika almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi.

MERSİN, (DHA)
)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!