Girişimci öğrenciler proje üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Girişimci öğrenciler proje üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 11:37

Girişimci öğrenciler proje üretiyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)- SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 'Ağ ve Teknoloji Odaklı Uygulamalı Girişimcilik' projesi kapsamında öğrencilere girişimcilik eğitimi verilecek

SDÜ) İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş yürütücülüğünde hazırlanan 'Ağ ve Teknoloji Odaklı Uygulamalı Girişimcilik' projesi binlerce girişimci adayı öğrenciyi bir araya getirecek. Proje kapsamında; akademik yılın birinci döneminde 'Üniversite Ortak Seçmeli Girişimcilik' dersini alan yaklaşık 300 öğrenci, 10 kişilik gruplar halinde bir araya gelerek iş fikirleri üretecek. Her bir gruba çalışacakları iş alanı kapsamında mentör desteği sağlanarak iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Proje programı çerçevesinde ilk hafta proje tanıtımı yapıldı ve 'Ağ Oyunu' ile gruplar belirlendi. Maine Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shahrokh Walleck Dalpour, öğrenciler ile girişimcilik üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Dönem sonunda proje gruplarından çıkacak uygulanabilir yaklaşık 50 iş fikrinin sunumu gerçekleştirilecek. Online ortamda askıda bulundurulacak iş fikirleri ile gençler yatırımcılardan destek alabilecek ve KOSGEB tarafından da 50 bin TL'lik hibe desteği için başvuruda bulunabilecek.

Hem öğrencilerden hem de paydaşlardan olumlu geri bildirim alan projenin Türkiye genelinde yayılması ve üniversiteli gençlerin bulundukları ilin ihtiyaçlarına göre girişimciliğe özendirilmesi bekleniyor.

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD), Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD), Genç Başarı Eğitim Vakfı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu projeye destek veriyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!