Girişimci kardeşler elma ihracatı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kardeşler elma ihracatı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 11:44

Girişimci kardeşler elma ihracatı yapıyor

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Gelendost İlçesi'nde girişimci kardeşler Asım ve İbrahim Dursun, İran, Irak ve Pakistan gibi ülkelere elma ihracatı yapıyor.

Gelendost'ta soğuk hava deposu sahibi Asım ve İbrahim Dursun kardeşler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldıkları 800 bin TL'lik destekle 2 milyon TL'lik yatırım yaparak atmosfer kontrollü soğuk hava deposu kurdu. Dursun kardeşler soğuk hava depolarına ilave olarak kurulan atmosfer basınçlı depoyla elmanın depolama ömrünü artırdı. Kaliteli ve dalından kopmuş gibi tazeliğini koruyan elmalar İran, Irak ve Pakistan'a ihraç ediliyor.

İbrahim Dursun, "Şu anda golden ve starking çeşitleriyle ihracatımız devam ediyor. Günde 3-4 tır elma depomuzdan hazırlanarak yola çıkıyor. Bağlantılarımız doğrultusunda elmalarımızı paketliyoruz ve tırlara yükleyip gönderiyoruz. Elmaya bu yıl talep çok fazla ve fiyat olarak da altın yılını yaşıyor. Elmanın bu yıl hak ettiği değeri kazanması üreticilerin de yüzleri güldürüyor. Atmosferli soğuk hava deposunda çok az miktarda elmamız kaldı. Bu elmalarımız da bağlantılarımız doğrultusunda Ortadoğu ülkelerine sevk edilecek. İnşallah yeni sezonda da elma hareketliliğinin böyle gitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Asım Dursun da "Köyümüzün bulunduğu ovamızda ve bölgemizde yetiştirilen elmalarımız dünyada eşi benzeri olmayan bir kaliteye sahiptir. Elmalarımızın kaliteleri oldukça yüksek ve organik olarak yetiştirildiğinden tüketicinin damak tadı zevkini artırmaktadır. Aroması, kokusu ve lezzeti bakımından Isparta'da yetişen elmalarımız dünyanın en kaliteli elmalarıdır. Bunu gidip gördüğümüz fuarlarda ve incelemede bulunduğumuz çeşitli üretim merkezlerinde tespit eden elma üzerine ihtisas yapmış üniversite hocalarımız söylüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!